30.3.11

Cara tangani virus kat fesbuk

kowang ade penah klik link-link yang kowang tak tau tak kat fesbuk tu??
kadang-kadang kalau kowang pasan member-member kowang share bende tah pape jek
and mesti ade kat HOME FESBUK kowang
kowang dinasihatkan JANGAN KLIK link tu
tu adalah link VIRUS

lagi satu kalau kowang pasan
kadang-kadang naek kat chatbox kowang pasal link-link yang kowang tak tau jugak
kowang dinasihatkan JANGAN KLIK jugak link tu
sebab tu adalah VIRUS

nak tau cam ne nak buang virus tu
klik link blog ni --> UDE

note: cikniza malas nak tulis and karang ayat baek punye siap gambar-gambar..hehe
so, cikniza bagi link blog beliau je k
kowang dinasihatkan agar JANGAN KLIK link-link yang tak patut tu



|| THANKS for READING ||

Cikniza ialah pemenang saguhati no2 contest i♥contestblog 1st GiveAway by kak Asida

wohooooooooooooooo..saya sangat hepy tengahari ni...hahahha
sebab saya MENANG contest i♥contestblog 1st GiveAway

dapat hadiah saguhati nombor 2 pun okey la kan..hehehe
yeay..yeay..suke..suke..hehehehhehe
tapi tak tau la ni dapat adiah ape..hehe
nanti bile adiah dah sampai..cikniza update kat blog ye..hehehe

 Foto 1: print screen dari blog kak Asida (bukti kemenanganku..hahaha)

ni entry untuk pemenang tu --> Senarai Pemenang 1st Give-Away ilovecontestblog

yang ni pulak entry kat blog cikniza --> i♥contestblog 1st GiveAway



|| THANKS for READING ||

cikniza ♥ Garnier Skin Naturals

assalamualaikum pembuka bicara
cewahhhhh..formal la pulak aku ni..hahaha
ari ni cikniza nak cite pasal produk GARNIER
sape yang tak kenal kan..al maklumla LISA SURIHANI yang jadi duta garnier..hehe
thats why la cikniza pun leh terjebak kat produk ni..hehe

wat mase ni cikniza baru pakai cream nye jek
teringin gak nak pakai yang bebola sapu bawah mate tu..huhu

Foto 1: Garnier Light Oil Control cream

ekceli sebelum ni muke cikniza okey jek
pas tu pas try satu produk ni (sebelum garnier), muke makin okey
licin..halus jek muke..sangat suke okeyyyyyy
harge pun sangat la cantik nombornye..hehe..paham-paham sendiri la ye..hhuhu
sampai la produk tu abis..terus muke ni jadi teruk
jerawat tak usah cakap la
mak cikniza, akak-akak sume takot tengok
jerawat-jerawatnye cam idup jek
lagi-lagi kalau tyme cuaca panas
diri ni tak usah cakap la..risau sangat-sangat..
rase tak confident ngan diri sendiri pun ye jugak
malu nak berhadapan ngan orang ramai
penah la terfikir nak g New York Skin Solutions..tapi tak tertunai idea tu..hehe

last-last cam berkenan kat produk ni
salah satu faktornye duta produk tu la..hahahah
sangat menarik hati pelanggan okey iklan-iklan kat tv tu..huhu
sebab berjaye tawan hati aku kat produk ni.hehe
akhirnye muke cikniza kembali okey
alhamdulillah..lege sangat-sangat

wat mase ni..cikniza just pakai cream nye jek
cuci muke lak pakai sabun TIA AMELIA jek..huhu
tu pun sebab sebelum ni ade try tia amelia tu gak..hehe
just pakai krim kunyit n sabun cuci muke..huhu
ade la pakai dalam sebulan due kot..
pas tu tukar ke garnier and sampai sekarang la pakai product ni..hehe

note: syukur alhamdulillah muke da tak macam sebelum ni



|| THANKS for READING ||

27.3.11

novel baru dari KakiNovel dah jadi hak milik tetap cikniza

hai sume.........................
selamat tengahari..selamat hari minggu..hehehe
ape aktiviti kowang hari ni??
jangan dok berlingkar jek atas katil..hahahha
ape kate kowang bace N O V E L..hehehhe

kali ni cikniza nak cite pasal NOVEL yang baru jek cikniza beli
beli secara online tau..hehhe..
tapi kesah ni dah agak lame la jugak..dalam 2 minggu yang lepas..
kali ni dah kali ke-2 cikniza beli novel online dari KakiNovel
murah + cepat + puas ati
haaaa..tak tergambar dengan kate-kate..hehe
sebelum ni novel ape yang cikniza beli..leh tengok entry ni --> Beli novel secare online

okey la..tak nak cakap banyak
gambar-gambar ni sebagai bukti..hehehe

Foto 1 : bungkusan yang aku terime dari KakiNovel..kandungannye???jeng..jeng..jengggggg..hehe

Foto 2 : see...sah kan dari KakiNovel Enterprise..hehehe...

Foto 3 : hehehhe..wajah kegembiraan bersama bungukusan tuuuuuuuu..hehe

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Foto 4 : taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ni la novel-novel nye...hehehe
murah okeyyyyyyyy

Doktor cinta = RM 26 (harga asal) = RM 22 (harga ahli)
Akulah Cinderella = RM 18 (harga asal) = RM 14 (harga ahli)

so...kesimpulannya...jom beli novel secara online dari KakiNovel
senang je care-carenye...kowang klik laman web [KakiNovel] ni
pas tu klik [pendaftaran ahli] kalau sesape yang belum daftar
kalau dah daftar just klik [beli novel]..tapi kowang kene sign in dulu tau
pas tu pilih jek la novel mane yang kowang nak..
mudah kan..hehehe..dalam masa 2 atau 3 hari pas tu..insyallah sampai..
yang penting novel nye kene available la
kalau takde stock tu..kowang kene la tunggu sampai ade stock
ade paham sumeeeeeeeeeeeeee..hehehe

note: satu novel ni pun lom bace lagi..hehehe



|| THANKS for READING ||

25.3.11

nizamk[dot]blogspot[dot]com dah bertukar

 
cakkkkkkkkkkkkkk...cenyummmmm......hehehhe
haaaa..tekejot???hehe
ape???
dah lain??
dah terang mate kowang tengok??
simple sangat??
wahhh..macam-macam persoalan nampak..hehe

well..seperti yang telah dijanjikan
hari tu blog cikniza di review oleh M A M A T
cikniza dah inform kat mamat..yang cikniza akan cube ubah ikot nasihat die
so..ni la hasilnya..
agak simple pada penglihatan ku..huhu
tapi tak pe la..ni untuk permulaan..hehe

header tu pun bakal bertukar nanti..macam tak sesuai lak header yang sekarang tu kan
tapi tak tau la bile..tunggu de idea la nanti..hehe
cikniza nak wat yang stail nampak background nye tu
cam cantik jek tengok blog-blog owang..huhu

okey..sekarang cikniza nak list kan ape yang cikniza dah ubah
  • mamat kate template aku kurang mesra SEO..kalau yang mesre SEO tu kene backgroud putih..okey..yang ni dah berubah..hehehe
  • template aku gune sidebar kiri dan kanan..suggestion dari mamat suh wat sidebar belah kanan jek..sebab page loading mule belah kanan..so, kalau ade kiri kanan, akan melambatkan loading..okey..yang ni pun dah berubah..cume widget-widgetnye je lom setting abis..nak ubah lagi tu..hehe..jenuh ko nak ubah nye ni..
  • tulisan terlalu kecik..okey..yang ni dah besar sikit kat tulisan aku..tapi still pakai COMIC SAN lagi..hehe

note: cam ne mamat??okey ke tak cam ni??hehe..
komen please...lallallala



|| THANKS for READING ||

MPG yang happening kat Casa Rachado, PD


firstly of cos la tayang muke sendiri
yang tengah heppy kat CASA RACHADO..hehehhe

okey..baru nak start cite ni..hihihi
19hb and 20hb ari tu
aku and member-member sekelas wat Malam Penuh Glamer Malam Pra Graduasi
kat Casa Rachado, Port Dickson
wahhhhhh...sangat happening tau..
padahal tesis belum settle lagi tu..hahahahha
pape pun..thats time memang sangat happening
masing-masing SPORTING..balik ke kanak-kanak pun ade gak..hahaaha

okey..aku nak tayang gambar ni..
kowang nak tengok takkkkkkkkkkkkkk???hehhehe
aaaahhhhh..tak kire...nak tengok ke..tak nak ke..nak tayang gak..hahahha

Foto 1: ni la background pentas kat dewan dinner ktowang..hehe

Foto 2: see......glamer tak ktowang??hhehhe..
untuk pengetahuan kowang..TEMA MALAM NI ialah GLAMOUR..

Foto 3: hehehe...suke gambar ni..candid betol ni tau..hehehe

Foto 4: cun tak??hehehhe..ni lah group QORIE-CAN yang suke bergambar..
pantang nampak camere okey..hahahaha

Foto 5: ni kat kolam renang kat resort ni..cantik tak??hehe..

Foto 6: aik...mamat mane lak ni sesat??hehehe..
gambar-gambar ni sume atas ikhsan dari camere beliau la..cun kan..hehe..
kecuali Foto 1 and Foto 2..yang tu dari camere ABG ANDY..
die la yang handle MPG kitaowg ni..hihi

INFO KHAS
kalau sesape nak wat rombongan ke reunion ke MPG ke..pape la..
aku suggest kowang contact la ABG ANDY ni..
puas ati beb...huhu
[klik name tu untuk ke fesbuk beliau]

kalau sesape nak amik gamba cantik-cantik
leh la contact RIZAL ISMAIL..mamat baju biru atas ni..hehehe
[klik name tu untuk ke fesbuk beliau juga]
yang ni lak BLOG beliau k..sape-sape nak cari photografer wedding leh la..huhu
[klik perkataan blog tu untuk ke blog beliau]

note: tenkiu Abg Andy..len kali leh handle renion ktowg lak akan datang..hehe
note 2: tenkiu Rizal sebab layan ktowg bergamba..hehehehe..
note 3: sayang member-member aku sume..hepy weh tyme ni..hehe



|| THANKS for READING ||

congratulations

  
THUMBS-UP || WELL DONE || GOOD JOB

23hb mac 2011 dah lepas
sorry la..macam terlambat lak update blog ni
cian blog ni..terabai seketika..hehehe
sorry ye sayang...hihihihi

well..entry ni khas untuk wish
CONGRATULATIONS for my anak buah
uols ingat tak aku penah cite sebelum ni
kalau tak ingat..klik sini k --> Tarikh pengumuman keputusan SPM 2010
well....dah ingat??hehe..gud-gud

alhamdulillah
die dapat result yang sangat cemerlang
well done syahir..hehhehe
selamat melangkah ke alam Universiti pulak..hehe

hurmmmm...
kowang ade idea tak??
nak bagi adiah ape ek..???huhu..



|| THANKS for READING ||

18.3.11

Tsunami di Jepun bukti kiamat semakin hampir

Ya Allah hai.....takotnye aku...
amalan untuk bekalan kat akhirat masih kurang..dose makin banyak..
dalam tengah busy siapkan tesis yang masih belum siap ni
ade kawan aku share satu artikel kat fesbuk
aku dah mintak kebenaran nak share kat blog
kowang baca lah ae sebagai renungan dan ingatan kepada kowang n aku juga


Bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianya merupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah: 
  1. Zina bermaharajalela.
  2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
  3. Bermaharajalela alat muzik.
  4. Menghias masjid dan membanggakannya. 
  5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang 
  6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar. 
  7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa. 
  8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda. 
  9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
  10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi. 
  11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat. 
  12. Orang akan melakukan homoseksual. 
  13. Akan terdapat ramai anak luar nikah. 
  14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik 
  15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
  16. Banyaknya berlaku gempa bumi.  
Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur. Jepun, 11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi tsunami Jepun dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter. 

Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomena ’Retrograde Motion’ yang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir. Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA. Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat.

kredit: Layar Minda



|| THANKS for READING ||

13.3.11

Tudung manik yang cantik dari Yan's Collection

hye bloggers..........
kowang sume ape khabar?? sihat tak?? hihi
kali ni entry cikniza berkaitan dengan tudung
kowang suke tak, pakai tudung yang macam cikniza pakai ni??hehe


haaaa..tapi kali ni..cikniza bukan nak cite pasal best nye pakai tudung ni tau
tapi cikniza nak cite pasal keCANTIKkan manik manik yang ade kat tudung ni
okey..cikniza tayang kat kowang dulu ae..
last sekali baru cikniza btau kat mane cikniza beli tudung manik yang cantik ni..hehe

review: dari sudut pandangan atas

review: dari sudut pandangan sisi kanan cikniza

review: dari sudut pandangan sisi kiri cikniza

haaaaa..ape pendapat kowang??
cantik tak tudung ni..??hehe
ape lagi..jom beli..jom beli..hehe
harge boleh runding ngan penjual..jangan risau
lagi pun penjualnye tu same study ngan cikniza gak..hehe
okey2..nak beli klik --> facebook Syazz Ziey..

INFO :
  • tudung yang cikniza pakai ni saiz S
  • batu-batu manik tu daripada batu swarovski
note : selamat membeli-belah..heheeh
note : yan..niza dah wat kan entry pasal tudung yan ni..hehe..hutang langsai k..hihi



|| THANKS for READING ||

Tarikh pengumuman keputusan SPM 2010

PERHATIAN!!!
kepada pelajar-pelajar yang telah menduduki SPM tahun lepas

TARIKH KEPUTUSAN SPM 2010
23 mac 2011

cikniza doakan kowang yang amik result SPM ni
dapat keputusan yang cemerlang dan membanggakan ibubapa & sekolah
ingat..SPM adalah segala-galanya dalam hidup
nak cari kerja, owang tanye SPM dulu


ank buah cikniza pun bakal mengambil keputusan SPM ni
namenye MUHAMMAD SYAHIRAN BIN NOOR AZMAN
nak ngorat leh, single lagi ni..hahhhaa
dia belajar kat Sekolah Menengah Sains Alam Shah,Cheras
hope ank buah cikniza dapat 10A1 dalam SPM
amin...

INFO LANJUT : New Straits Times
SUMBER : Jom Klik Blog



|| THANKS for READING ||

12.3.11

tutorial : cara letak link dalam ruangan komen

hye sumeeeee......
cikniza memang dah lame nak cari cara nak letak link blog kat komen
akhirnya, hari ni dah tau da..hihi
sebelum ni ade la jugak try and error..
tapi tak jadi la pulak..hahhaaha

okey..kalau kowang nak tau..senang jek rupenye..hihihi
kowang just copy and paste je yang kat dalam kotak kat bawah ni


<a href="LINK ENTRI KORANG"><b>TAJUK ENTRI KORANG</b></a>


INFO:
  • Yang warna PURPLE tu link kowang..maksudnya kalau kowang masuk kan link blog kowang, kat situ URL blog kowang la..
  • Contohnya : http://nizamk.blogspot.com/
  • Yang warna BIRUtu pula, tajuk yang kowang nak tulis kat situ..means, perkataan la..
  • Contohnya: ● the COLORFUL of LIFE ● atau pun kowang leh letak tajuk entry kowang..

okey??dah paham sume??
sekarang leh la sume tinggalkan link kowang kat ruangan komen..hihi
salah satu sebabnye, senang nak datang semule ke blog kowang..
tak payah la kene bukak profile kowang dulu
baru klik URL blog kowang..
sangat leceh okey..hihi

SUMBER: Si Lampu Neon



|| THANKS for READING ||

tutorial : cara letak background bercorak pada shoutmix

hye sume blogger...........
ari ni cikniza nak wat tutorial berkaitan dengan shoutmix..
kalau kite tengok shoutmix yang biase tu macam kosong jek
bosan jek tengok..
kalau ade sape-sape yang suka gunakan warna-warna menarik, okey la
kalau warna kelabu jek..bosan jek tengok kan

okey..cube kowang tengok shoutmix cikniza sebelah ni..hehe
dah berubah kan..de corak kan kat dalam shoutmix tu..

review: shoutmix yang lama

review: shoutmix yang baru

ekceli..mudah je nak ubah..kowang ikot cara ni k

1. Pastikan kowang memang menggunakan SHOUTMIX..kalau tak, leh register kat SINI

2. Kemudian, dashboard > design > add a gadget > HTML

3. Copy and paste kan kod bawah ni


<div id="edited" style="width:250px; height:400px; background:url(http://www.bestiphonewallpapers.com/bulkupload/081109/Cartoon/PinkHelloKitty.jpg) no-repeat left top; padding-top:-5px; padding-left:0px; position:relative" align="center">


<!-- Begin ShoutMix - http://www.shoutmix.com -->

<iframe frameborder="0" title="Jeritanblog" height="400" src="url shoutmix anda" id="r" style="filter:alpha(opacity=50);opacity:0.55;-moz-opacity:0.55; display:block; " scrolling="auto" width="250">

<a href="url shoutmix anda">View shoutbox</a>

</iframe>></div>

<!-- End ShoutMix -->


4.Save


INFO:
  • Ukuran yang berwarna MERAH tu kene sama antara satu sama lain..
  • Yang warna BIRU tu kowang leh copy URL shoutmix kowang..
  • Contohnye: http://www5.shoutmix.com/?nizamk
  • Yang warna HIJAU tu kowang leh pilih corak macam contoh kat bawah ni..
Design 1 : http://www.bestiphonewallpapers.com/bulkupload/081109/Cartoon/PinkHelloKitty.jpg



Design 2 :
http://www.soiphone.com/uploads/200902/f/1235098340.jpg


Design 3 :
http://www.dreamstime.com/blue-background-thumb2315107.jpg

 
Design 4 : http://www.dreamstime.com/floral-background-thumb4863792.jpg


 SUMBER: Jeritan Blog
 
 

|| THANKS for READING ||

11.3.11

GIVEAWAY PERTAMA: Jom Blogwalking Contest

ads

selamat malam sume....
kalau kowang perasan
cikniza rajin kan join GA, contest, segmen ni..hehe
sebenarnye saje saje jek..
daripada tak de update pape langsung kan
secare tak langsung, kowang pun leh join jugak kan..klik je banner kat atas ni
betul tak..??betul tak..??hehe..

okey la..
GA ni dianjurkan oleh Abg Teror
huhhh..teror ke beliau..haha..sowy AT..gurauan semate mate..hihi

kepada sesape nak join..jom laaaa..de mase lagi ni..
lastly..cikniza nak tag sume pembace entry ni..
haaaaa..sape tak wat dose tau..so, baek buat..hahaha..
saje je nak dere kowang..hehehe

TARIKH TUTUP: 23 mac 2011



|| THANKS for READING ||

Tsunami di Japan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
tadi mase bukak dashboard blog
sume dok tulis entry pasal tsunami kat Japan
bukak la bace..uishhh berite baru berlaku ni
aku bukak google, google siap bg amaran lg pasal tsunami ni

dan dan tu jugak aku bukak Youtube
mane tau ade video videonye..sekali adeeeeee ko..
cepat dan pantas kan diowg ni upload dalam Youtube
kowang kalo nak search..just type TSUNAMI DI JEPUN
berderattttt kuar video pasal tsunami ni..

takot wehhh aku tengok tsunami yang berlaku ni
habis sume kete kene hanyut..feri feri tu pun same
apetah lagi rumah rumah..manusia..binatang..
landasan kat lapangan terbang tu pun same kene naek air
mane tak nye..gempa bumi berkekuatan 8.9 magnitud kat Timur Laut Jepun
tu yang buat air naek setinggi 10 meter..
(sumber: Youtube Jepun Dilanda Tsunami (1) from Mediakini TV)

video

 news pasal tsunami ni ade gak kat --> AlJazeeraEnglish's Channel
koleksi gamba gamba tsunami ade kat sini
NOTE: muhasabah diri..agaknye macam ni la tyme Hari Kiamat nanti..sikit skit Allah s.w.t dah tunjukkan hint hint nye..nauzubillah..same same la kite doakan mereka mereka yang kat sane selamat dan mampu hadapi sume ni dengan redha. tak lupe jugak semoge kite yang kat Malaysia ni, semoge selamat dari bencane alam ni..amin..



|| THANKS for READING ||

10.3.11

Blog aku Cantik, ade aku kisah??


hahhahaha..mesti ade yang bace tajuk entry ni
terus cakap --> "hek elehhh..macam la cantik sangat blog die ni.."
hahahha..thats usually happen la kan..huhu
ekceli..ni segmen la kowanggggggggg..adehhh
ce bace sampai abes dulu entry ni..ni tak..lom pape dah wat spekulasi salah
sabo jek la kowang ni lahhhhh

haa..sape sape yang nak join klik header blog beliau atas ni k
kat segmen ni kene wat ayat promo tau


"Blog saya cantik sebab saya gune gabungan wane PINK n HITAM..kan menyelah gituuuu..selalu gegirl suke la wane pink ni, tp beboy tak suke kan..hehe..tak pe la..nanti cikniza cari ilham tuka wane yang due due suke ae..hehe..pas tu another thing is header ni adalah hasil kreativiti cikniza sendiri tau..haaa..kowang ade ke??hahaha..wahhhh..masuk bakul angkat sendiri la plak..hihii..sowy la ye uols..gurauan semate mate..hehhe.."


okey la..tu jek la promo dari nizamk[dot]blogspot[dot]com..
sekian, terima kasih..

TARIKH TUTUP
malam ni jam 10 malam



|| THANKS for READING ||

Award untuk followers Sekamar Rindu..hihihi

hye all...............
sebenarnye dari malam tadi cikniza dah pasan award ni
pagi ni baru rajin nak wat entry..hehe

Sekamar Rindu dengan baek hatinye
bagi award kat sume followers die yang dah cecah 2000++ tu
jeles oooo..bile la blog cikniza ni nak cecah angke tu..
hyeee..500++ pun tak sampai..da berangan lak nak 2000++..hahaha
sape sape yang tak kenal Sekamar Rindu..leh klik header blog beliau bawah ni ye


okey la..ni award dari Sekamar Rindu
sape sape yang dah jadi followers die, leh la amik award ni..
just klik header Sekamar Rindu kat atas ni tau


note: tetibe teringin gak wat award untuk followers..hihihihi
tapiiiiiiiii..kowang nak ke??



|| THANKS for READING ||

9.3.11

kowang ade ke macam aku??ce btau..ade ke??

sape yang kate die tak kenal bird atas ni
cepat cakappppppppppp...hehe
kowang tak kenal ke??ciannnn..hehe
bird yang kiut miut ni pun kowang tak kenal..adehhh..kes berat ni..

sape sape yang tak tau lagi tu
ni la bird T W I T T E R
haaa..dah tau??bagus bagus..hehe
sape sape yang ade macam yang aku ade ni
leh la klik mane mane bird ni..atas leh..bawah pun leh..
untuk ape lak nak klik ni??
alaaaa kowang ni..tu pun mau tanye ke..pe lagi..FOLLOW la..hahaha
hahhaha..kowang jangan pk kalerful ae..wakakakka
aku maksudkan bird T W I T T E R ni tau..huhu
note: selamat ber'twitter' tau kowang..hehe



|| THANKS for READING ||

!!! Contest Study Cun !!!

malam ni cikniza nak join contest lagi
sebab da kene tag ngan Miss Ciku..so kene wat la kan
sebab ke-2, aku de koleksi gamba gamba tyme tengah study ni..hehe
yang candid candid pun ade..huhu

okey la..firstly..banner contest k..
sape sape nak join..just klik banner ni je tau..
bace syarat syaratnye sume kat sini ngan teliti tau..hehe

okey..aku pertaruhkan gamba ni..hahahaha..

kesah di sebalik gambar di atas
ni real candid tau..tak de berlakon berlakon tau..
aku pun tak tau bile mase diowg snap gambo ni..hahha
sangat lawak okey bile tengok gambo sendiri tyme tengah khusuk menulis
gamba ni zaman aku sem 4 kat UPSI ni..lame da kan..hehe
location kat bilik 24 jam kat Library Tuanku Bainun, UPSI
tyme ni tengah discusion untuk esemen 1 Pengantar Etika

haaa..lupe nak inform..aku yang tengah khusuk menulis tu tau
yang dok tersengeh tu Miz Dya..hahahaha
ni pun salah seorang yang suke snap gamba untuk kene kan aku ni..hahaha

|| kali ni nak tag ||
p/s: rasenye tak de masalah kan untuk kowang join contest ni..hehe

TARIKH TUTUP: 5 april 2011



|| THANKS for READING ||

Ini entry gediks..hahaha

first of all..
i nak inform kat sini..entry ni ala ala gewdiks cikit..hahaha
sape tak nak bace..klik [close] jek okey..hahaha
sebab ape?? sebab entry ni untuk yang ala ala melepaskan kerinduan gitu
wahahahah..tengokkkkk..belom pape da nak termuntah kan..hahaha

lantak p la..hehe
aku hepyyyyyyyyyyyyy sangat malam ni
sebab incik isyam datang singgah kolej aku..hehe
lame oooo xjumpe..dari awal NOVEMBER 2010 sampai hari ni tauuuuu
kowang kire la bape bulan lamenye..huhhhh..lame kan..
nak kate jauh..dekat jek PJ ngan Tanjung Malim ni
tapi....masing masing tak de mase..
aku sem ni agak busy la gak siapkan tesis..
kejap kejap hari minggu g library UM, tak pun balik umah..
die lak..koje..tyme cuti de ikot jadual..huhhh..

  
seeeeeeee..lihatla keceriaan aku..hahaha
incik isyam yang snap gambo ni tau..hehe
hepy wehhhhhhh..lame tak jumpe kan..hehe
tak kesah la..jumpe kejap pun okey la..de la dalam sejam setengah jek..huhu
g la melantak kat Secret Recipe..kat Tanjung Malim ni..hehe
RM51.05 sen tauuuuu..huhhh..tengok la aku n die makan ape..huhu
konyangggg den..hehe..

bile dah lame tak jumpe
sekali die btau nak jumpe..
haaaa ko..gigil ooo..berdebar debar la plak
hahaha..macam owang tak penah jumpe pun kan..hahahaha
tu la kot penangan lame tak jumpe ni..hehhe
terase la kenikmatan bercinte ni..hehehe..
alahaiiii..gedikkkk..hahhaa
pape pun
doakan la hubungan kami ni kekal hingga ke jinjang pelamin
and ke akhir hayat
semoge kami bahagia hendaknye..hehe

note: malam ni tido dalam keadaan cenyum cenyum sampai tinge..hehehe



|| THANKS for READING ||

5.3.11

A stranger in a stranger land poetry contest

terkejot ke sebab tittle ni in English..??hehe
wellll..cikniza dah kene tag oleh kak Rose Johari
kene wat poem laaaa..original poem lagi tau..huwaaaaaa
tapiiiiiiiiiii..cikniza tak bape nak geti bab bab berpoem ni..adehhh
tapi tak pe..cikniza akan usahakan gubah poem original okey..hehe

first of all..the banner contest okey..
sape sape yang de bakat berpoem..bek join..rugi tau kalo tak join..
pe salahnye mengasah bakat kowang yang memang sedia ade tu kan..
berbaloi baloiiiiiiiiiiiiiii..hehehe
nak join..klik je banner bawah ni atau kat sidebar

note to mars mell-o (penganjur)
poem nye nanti i sent kat email u k..sekarang ni tak de idea la..hehe
kalau rajin, nanti i upload kat len entry ae..hehe
tunggu tyme tyme ilham datang tau..huhu
nanti dah upload poem..cikniza inform k..leh la ae..pleaseeee

syaratnye kene tag blogger pempuan saje
cikniza nak tag
kak zanna
miss ciku
fira


TARIKH TUTUP: 4 april 2011



|| THANKS for READING ||

4.3.11

jom join cabutan bertuah Raflessia Collection nak??


sape nak joinnnnnnnnnnnnnn??
jommmm..klik banner atas ni atau kat sidebar okey..

TARIKH TUTUP: 6 mac 2011



|| THANKS for READING ||

Wahhhh..ada pertunjukkan drift kat kolej aku!!! dasyattttt..

berdegup laju jantung aku tengok owang maen drift ni
apetah lagi kalo aku yang dok sebelah pemandu dalam kete tu..takot ooo..
incik isyam bawak kete laju kat highway pun aku dah kecut
lagi la dok pusing pusing, seret seret kete laju laju cam tu
huhhhh..kecot ooooo

ekceli kat kolej aku ari tu, de wat PESTA ILMU KAB 2011
24hb Februari 2011 - 27hb Februari 2011
ni banner die..cun tak??huhu

dalam pertunjukkan drift ni
sape sape yang nak merase dok dalam kete drift tu leh je
tapi kene bayar RM 5.00 sowang untuk sekali pusingan
ramai gak la aku tengok yang join
teringin gak aku merase..tapi pk pk balik..tak yah la..
cukup la aku da penah merase nek kete yang ala ala kete drift..hehe
ketenye tu nanti la aku update len ae..siap ngan gamba kete lagi aku letak..hehe

aku upload 2 video kete tengah drift ni untuk tatapan kowang sume
snap by: Sony ericsson k750i jekkkk..hehe

video

video

note: aku minat kete kelabu yang kuar last dalam video atas ni (video ke-2)
smartttttttt kan..kan..kan..kan..hehe
bek kowang cakap ye..kalo tak............
tak nak kawan..............hihihi



|| THANKS for READING ||

DISEBALIK TABIR BLOG


hye all..............
malam ni cikniza nak join segmen BA..hehe
sape sape nak join..klik header blog BA atas ni k..

cam ala ala datin tak??hahahaha..malu tetibe..hihihi
ni tyme try try baju untuk show zaman ke zaman..kat umah ni sebenarnye
ekceli..show tu salah satu dari esemen cikniza kat UPSI ni..huhu
cikniza bawak watak pempuan garang zaman 50-an
tu yang ala ala gituuuuu..huhu

LATAR BELAKANG CIKNIZA
kowang leh panggil CIKNIZA atau NIZA
kalo tengok URL blog, owang kate cam lelaki..tapi sy pempuan okey..
cikniza anak ke-4 dr 4 owang adik beradik yang sumenye pempuan..hehe
masih belajar kat UPSI di tahun akhir
memang de cite cite nak jadi cikgu dari zaman sekola rendah..ehehe
lahir tahun 1986..kowang kire sendiri ae umo bape..hihi
haaa..sebelum terlupe..sy owang SEGAMAT, JOHOR
sape sape yang owang segamat khasnya n tempat tempat len amnye
leh la komen komen kat sini..hehe

JUMLAH FOLLOWERS SEKARANG
274 owang

SOKLAN 1
kalau saya tak de blog..saya akan usha usha blog yang dah sedia ade
jadi silent reader je..hehe
tak pun layan fesbuk, YM and so on..hehe
lain..ermm..tengok cite cite best kat youtube..donload mp3
tak pun cari maklumat tuk wat esemen la..pe lagi..hehe

SOKLAN 2
kepentingan blog??
ermm..aku rase blog ni penting untuk aku cite
ape yang aku nak cite kat owang yang bukan ade kat sekeliling aku
nak cite direct, just kat owang owang yang de kat keliling aku ni jek la
selain tu, melalui blog ni kite dapat jumpe kawan kawan baru
silap silap leh jumpe member sesekolah dulu..huhu
lagi satu, ngan blog aku leh join contest contest ni..segmen..GA..
mane tau de rezeki leh menang n dapat adiah..hehehe

SOKLAN 3
blog feveret yang akan di singgah hari hari
1. BEN ASHAARI - of kos la blog BA kan..hehe..bile tengok title cam bes and membuatkan aku rase nak tau kesah disebaliknye, of kos i akan klik and bace..hehe..kalo rajin aku akan tinggalkan komen kat entry..hehe..
2. ZIE - sebelum aku kenal blog BA, hari hari aku dok singgah blog ni..dulu jadi silent reader jek kat sini..tapi lame lame de la tinggalkan komen sikit..pas tu finally, Zie dah pollow blog cikniza tauuuu..hehe..sangat sukeee okey..Zie ni owang SARAWAK..dah bertunang ngan seorang polis tau..huhu..BA pun dh penah wat review blog Zie ni..hehe..cikniza suke ke blog Zie ni sebab suke bace kesah kesah kehidupan die yang die cite kat blog..hehe
3. CEERAMOON - ni pun blog yang aku selalu singgah sebelum kenal blog BA..kat sini de banyak tutorial pasal blog ni..pas tu aku bace suke cite cite yang disampaikan oleh kak ceera ni..kesah pasal kehidupan beliau la..besssss..hehe..kak ceera ni dah kawin tau n ade sowg babygirl yang comel namenye keisha..hehe
4. las sekali len len blog yang menarik perhatian aku..tang tajuk entry nye tu..bile tajuk cam menarik, secare tak langsung akan menarik aku untuk bace entry tu..hehe

okeyyyyy..dah siap...da leh submit...hehehe



|| THANKS for READING ||

3.3.11

REDMUMMY terjah SITI NURHALIZA !!!

wahhh..besnye kak REDMUMMY..
dapat tengok real Siti Nurhaliza depan mate
i teruja u...
tyme tengok 1Tube ni..dok cenyummmmm jek tengok Siti cakap..hahaha
i sukeeee..Siti sangat cantik and sopan u..huhu
tak caye...??haaa..kowang tengok la sendiri

dari 1Tube

dari blog REDMUMMY

note: i malas u nak upload video..hehe
just bubuh link jek dah okey kan..
kowang leh klik jek link tu..

jom tengok SITI NURHALIZA.........................hehhe



|| THANKS for READING ||

1.3.11

Satu-satunye bas turbo kat highway Malaysia..peerrrgghhhhhhhhh..

perkataan pertame kuar dari mulut aku mase mule mule tengok video ni
peeerrrrggghhhhhh..gile r...da la laju..siap kuar api lak tu kat ekzos
asap itam..pencemaran pencemaran..huhhhh..sape yang salah ni..

okey..kowang tengok video ni
and then..nilai sendiri k..

video

note: wahai pemandu pemandu sekalian
berhati hatilah di jalan raya..
ingatlah insan yang tersayang dan juga nyawa anda sendiri



|| THANKS for READING ||