29.1.11

Pulang Bercuti Yang Sangat Busy

salam sumer..
kowang pe kaba?
rasenye cam da lame gak la aku tak update blog
aku busy siapkan esemen and draf tesis ari tu
esok aku nak balik kg da
sempene CUTI RAYE CINE
UPSI bagi cuti seminggu jerk
tapi..mase seminggu tu la yang aku kene pack kan
untuk mencari bahan bahan tesis
maklumat maklumat kajian
kene g interview responden
macam macam lagi la
nasib bek la PTPTN dah masuk
tak de la aku terase cam susahkan mak n ayah aku..huhu

k lah kowang..
nak tido dulu la..
esk nak bangun pagi
bas aku dari Tanjung Malim gerak kol 10 pagi ke kL
pas tu transit sampai ke Segamat..hehe
nyte sumer

mood: windu kat mak n ayah kat umah ♥♥



|| THANKS for READING ||

contest cintai alam sekitar



hehe..tetibe rase cam nak join contest CINTAI ALAM SEKITAR ni
almaklum la..baru pas siap esemen pembangunan lestari

penganjur suh wat entry pasal
LANGKAH LANGKAH MENANGANI PENCEMARAN ALAM SEKITAR
1. Banteras pembakaran terbuka
2. Tukar penggunaan minyak petrol bagi kenderaan bermotor kepade penggunaan gas Natural Gas for Vihicles (NGV)
3. Kuatkuasakan undang undang alam sekitar
4. Menyedarkan masyarakat mengenai bahaya pencemaran
5. Mengawal pengeluaran asap kilang
6. Menerapkan kempen kitar semula dalam kalangan masyarakat
7. Menerapkan perasaan sayangi alam sekitar

okeyy..tu jek la incik penganjur..hhehe
okey..kat bawah ni plak
gamba aku berlatar belakangkan alam sekitar
see..kat belakang aku tu la BANJARAN TITIWANGSA
hehhe..ni gamba aku kat kolej
pemandangan yang cantik kan..hehe
(puji diri sendiri lak ko ni..huhu)



kepade sape sape nak join
klik SINI atau banner di atas atau kat sidebar

TARIKH TUTUP: 14 februari 2011



|| THANKS for READING ||

26.1.11

DANIEL ADIE GIVEAWAY: Diary Motivation 2011

aku di tag lagiiiiiiiiiiiiii oleh Miss Ciku
tag kali ni pasal GA yang dianjurkan oleh incik Daniel Adie



haaaa..GA ni pasal buku diary ni sebenarnye
ekceli ari tu mase aku n kengkawan dok kat bus stand
menunggu bas xpress ke kL
ade la sowang dak pempuan ni datang kat ktowg
die promote CD..pas tu DIARY ni..and buku tuk kanak kanak
tapi ktowg tak beli pun
almaklum la..tyme tu wit pun cukup cukup makan jek
kekurangan sebab PTPTN lom masuk lagi..huhu
dah ade GA ni..ape lagi..aku pun join la
mane la tau de rezeki dapat dairy ni..hehe

okey..tu jek entry ringkas pasal diary ni..hehe
leh kan cam ni incik penganjur..hehe

|| cikniza tag ||
si gadis bermata coklat
nia khairudin

sape sape nak join sile klik SINI
atau banner di atas atau kat sidebar ye

TARIKH TUTUP: 27 januari 2011



|| THANKS for READING ||

Syamsul Yusuf Menyanyi..

terkejot tak bace tittle entry ni..??
terkejot kan..
SYAMSUL YUSUF MENYANYI??
yeke??leh ke die menyanyi??

haaaa..boleh..kalo kowang nak tau
die la yang nyanyi tuk lagu OST filem Khurafat tu
filem arahan die sendiri tu
cite yang seram seram tu..hehe
kalo sape sape nak dengar Syamsul Yusuf nyanyi
jom donload mp3 lagu ni kat sini
.
.
.
OST FILEM KHURAFAT



|| THANKS for READING ||

25.1.11

Siapa Punya Header Paling Cool?



ari ni aku join contest ni
CONTEST HEADER PALING COOL
mesti kowang kate.."elehhh..header tak cool pun nak join gak.."
huhuhu..tak kesah la..header ni cool ke tak..
aku nak join jugak..hahahha

kowang kowang pun leh join jugak..
klik kat SINI atau banner atas ni atau kat sidebar

|| cikniza tag ||
Mama Adam
alyaaboolat
Mizz Ciku
equeen
cik ain

TARIKH TUTUP: 14 februari 2011
KEPUTUSAN: 16 februari 2011



|| THANKS for READING ||

Tak Sabarnye Nak Jumpe Kengkawan DTK PMM 05/07

ari ni aku hepyyyy sangat
rase xcited pun ye jugak..hehe
tadi de member sePOLI aku chat kat fb
inform nak wat renion..
wahhhh..aku sangat suke okey..lame gile tak jumpe member member
sejak konvo 2008..sekang da 2011
haaa..kowang kire la sendiri da bape taun..lame kan..
bile nak jumpe jek..masing masing ade hal masing masing
maklum la sume da keje..n ade gak yang study lagi (aku la tu..hehe)


p/s: klik untuk tengok ngan lebih jelas lagi..

so..26hb3 2011 tarikh yang telah diputuskan
setelah tanye dak dak ni sume
kalau tak diowg nak wat 19hb3 2011..
tapi aku tak leh sebab de MPG kos aku ni kat PD
nasib bek aku mintak tuka tarikh..member aku tu leh terime..hehe
zaman kat politeknik sangat seronok and heppening okey


gambar candid DTK batch II 2005/2007
kalo dapat --> cube cari aku yang mane..haha
windu kat kowang sume



|| THANKS for READING ||

24.1.11

Aku Dah Tengok Cite Khurafat



ari ahad, 23 january 2011
aku (cikniza), Mizz Farah, Miss Ciku, Miz Dya
g tengok wayang cite KHURAFAT..hehe
kat mane..?? kat Times Square saje..


p/s: bukti aku g tengok wayang cite ni tau..ahaha

well..aku tyme tengok cite ni..
bile da nak sampai tyme tyme yang akan terkejot terkejot ni
dok tutup mate je la..tengok kat celah2 jari jek..haha
manyak takot ooo haku..huhu
well..ade gak la yang aku tertengok gak antu nye tu..hahaha
buruk gile rupenye..huhu
aku paling sedih part yg die tengok mak n bini die sedih sambil bace yasin
sebab die yang meninggal..menusuk kalbu aku tu..hehe..
well..haku ni jenis yang mudah touching touching ni..hahaha

anyway..best la cite yang SYAMSUL YUSOF ni wat
nak ganti ayah die la tu..huhu
yelakan..mane tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..huhu



|| THANKS for READING ||

Aku Jumpe MAWI Tau Kowang..haha

kat sebelah kolej aku ni de wat karnival
HARI TERBUKA KOLEJ ZA'BA 2011
malam tadi (ahad, 23 january 2011), malam penutup karnival ni la
kat UPSI ni memang selalu la artis artis datang sini
so..kali ni artis yang datang ialah MAWI
haaaaa..jangan tak caye tau uols..hehe
aku sempat amik gamba ngan Mawi walaupun die dok dalam kete
kire okey la tu kan..dalam kete ke..luar kete ke..
janji amik gamba same same..hehehe..

haaaa..kalo kowang tak caye aku amik gamba ngan mawi
aku tempek gamba weols kat sini okey..


dari kiri: cikniza, MAWI, mizdya

ni tuk tatapan kowang
semoge kowang jeles okey..hahaha..sangat kejam..huhu

p/s: abaikan mate aku yang ala ala stim tu okey..ahhaha



|| THANKS for READING ||

23.1.11

I Love Ice Cream Contest

saya kene tag..........
hehee..saje je nak khabo kat kowang kowang sume..
tenkiu kat Miss Ciku sebab tag cikniza..



kat contest ni kte kene bubuh gamba yang tengah menikmati eskem
hurmmm..jap ae..nak godeh godeh album photo jap..
rasenye cam tak de la gamba makan eskem sowang sowang

haaa..dah jumpe..kalo bubuh yang ni okey tak??
ni gamba zaman sem 1 mase kat politeknik dulu
dalam tahun 2005 gitu..waaa..lame gile kan..
jelas terpancar wajah budak budak kat aku yang bertudung biru tu
haha..tetibe malu la pulak..



anda anda yang ditag sile wat ye
Princess Milo
Cik Serabai

kowang kowang kalo nak join leh klik kat SINI tau
tak pun klik banner atas ni atau yang kat sidebar ni
jom meriahkan contest jom..hehe

TARIKH TUTUP: 2 february 2011



|| THANKS for READING ||

21.1.11

Johorean Blogger

salam kowang sume..

aku de cite baru ni...tapi mybe ni cite lame bg kowang sume..hehe
tadi tengah blogwalking, aku terjumpe satu link ni
kowang penah dengar tak ---> JOHOREAN BLOGGERS
Johorean Bloggers ni lebih kurang cam GENGBLOGGER gak
yang bezenye johorean bloggers ni sign in gune twitter
kalo gengblogger ni sign in gune facebook



kepada blogger blogger JOHOR
jom sign in kat sini..
aku dah sign in da..
^__^



|| THANKS for READING ||

20.1.11

What’s Your Colour Contest

ehhh..aku kene tag la..
tu yang tengah wat ni..hehe
tenkiu kat cik niza yang menge'tag' saye..opsss..bukan saye ye..hehe



dalam contest ni..kite kene anta gamba yang paling menarik
and related ngan feveret kaler kite
aku sebenarnye tak kesah wane pape pun
tapi kalo nak beli baju, pilihan pertame mate ni mesti pilih wane MERAH
hahahaa..tapi kadang kadang suke gak wane HIJAU, PINK, OREN..
pendek kate wane wane yang cerie cerie..hehe
tak kesah la wane pape pun..asal kan cantik mate memandang..hehe

okey la..ni gamba saye ye..
berbaju HIJAU bercardigen..bershawl HITAM..berscaft cotton HITAM



sukcitanye saya menge'tag'
Bunga dan Coklat
Cik Comel
Miss Ciku

Kalo sape sape nak join contest ni
klik SINI atau banner atas ni atau kat sidebar okey

TARIKH TUTUP: 31 january 2011



|| THANKS for READING ||

19.1.11

JOM GEGAR BLOG



incik BEN ASHAARI bukak segmen lagi
jom ramai ramai join
carenye senang jek..klik banner di atas okey..

terima kasih
^__^



|| THANKS for READING ||

Cuti Cuti Cinta ♥



yessss..akhirnye dapat gak aku tengok cite ni
ari tu nak tengok cite ni ngan incik isyam
tapiiiii..incik isyam tak nak plak..huhhhh
jenuh gak pujuk..tapi tak dapat gak
katenye ---> tak layan la cite cite melayu nih..huhhhh..
nak tengok beli CD jek..
woohhoooo..sangat kejam okeyyy..
kesabaran sangat diperlukan mase tu..huhu (ala ala Puan Sri cakap..haha)

okey la cite ni..romantik gitu..kat tepi pantai..
lagi lagi ade farid kamil yang ensem tu..hehehhe..
wahhhh..best best..hehe..i like it..weeeeee
besnye kalo i ngan incik isyam kan..wahhaahaa..berangan suda..haha

haaa..pade sape sape yang terjatuh hati ngan lagu ending cite ni
meh donload ramai ramai kat sini okey..

OST CUTI CUTI CINTA



|| THANKS for READING ||

18.1.11

Peta dunia membentuk kalimah ALLAH dan MUHAMMAD

tengah blogwalking bace entry entry owang
terbace info pasal PETA DUNIA ni
sangat sangat memperlihatkan kekuasaan Allah s.w.t

peta dunia ni kalo diterbalikkan
ia akan membentuk kalimah ALLAH dan MUHAMMAD
kat bawah ni gamba yang akan bagi kowang lebih paham

SUBAHANALLAH



kredit kepade: Skuter Kopa



|| THANKS for READING ||

17.1.11

CONTEST PIC hitam putih PALING COOL



sebenarnye dari ari tu aku nak join contest ni
tapi cam tak de mase nak pilih gamba yang cool..hehe
pas tu ari ni dapat lak tag dari cik ain
so..sebab tu la aku menjoinkan diri dalam contest ni

kat bawah ni gamba yang aku rase
paling COOL dalam koleksi aku..hahaha
sebenarnye de banyak..tapi yang ni cam menarik hati aku..
walaupun gamba ni mase aku zaman sem 2 dulu..tapi tak pe la kan..hehe



kalo aku menang RM100

aku nak beli novel secare online kat KakiNovel..hahaha

kawan kawan yang kene tag
ayie
azrynain
cik wani
mizz farah
princess milo

kalo sesape nak join klik SINI
atau banner atas ni atau banner kat sidebar

TARIKH TUTUP : 1 mac 2011
tapi 21 feb 2011, penganjur dah tutup



|| THANKS for READING ||

Edit Photo Contest by Hajar


ari ni aku nak join satu contest yang dianjurkan oleh HAJAR
contest ni pasal edit edit gamba
owhhh..ni memang feveret aku ni..hehe

kat bawah ni la gambar yang aku pertaruhkan..hehe
gamba yang BAWAH ni, gambar SEBELUM diedit


gamba yang BAWAH ni lak SELEPAS diedit

ade nampak tak perbezaannye??
jelas dan nyata kan perbezaannye..hehe

blogger yang kene tag oleh saya
Ahmad Alieff
Ijat

..sape sape nak join..
sile klik SINI atau banner atas ni atau yang kat sidebar

TARIKH TUTUP : 28 february 2011
update: 31 mac 2011 

PENGUMUMAN PEMENANG: 14 mac 2011
update: 19 april 2011




|| THANKS for READING ||