31.12.12

Jom shoping tudung 3 layer yang MURAH !!!

Assalamualaikum...
Hye readers...

Sapa kat sini yang suka pakai tudung??? Angkat tangan tinggi-tinggi... Hehe

Aku nak promote kat korang ni. Actually ni bukan bisnes aku, tapi bisnes akak Julaida Ab Razak atau nama facebook beliau Muhammad Yasmeen. Aku dah beli tudung 3 layer beliau sepasang. Mula-mula takut jugak nak beli tudung 3 layers ni, sebab takut pendek. So, untuk permulaan beli je la sepasang jek. Bile dah sampai, terus sarung. Taraaaaaa...ngam jek. Tak pendek, tak labuh. Melutup tuttttt. Hehe. Nak pakai ke sekolah kena la yang sopan dan tidak menjolok mata. Huhu...

Untuk permulaan aku beli tudung ini. Sila la menjamu mata anda ye :)



Ni la kak Julaida. Comei, cantik, cun melecun kan. Hihihi... Sape-sape yang berkenan tudung macam ni, boleh la ke fb beliau. Tak pun just KLIK HERE je. 

Tapi aku dah beli lagi 3 pasang okey. Baru je order. Hahahaha. 2 pasang untuk aku dan sepasang untuk my sis. Kongsi wit. Hehehee. So, korang tak nak ke?? Jom-jom terjah album fb beliau sebelum habis stok...

~ Selamat bershoping ~



|| THANKS for READING ||

30.12.12

Claim kursus PBS dah dapat

Assalamualaikum...
Hye readers...

Sebelum cuti akhir tahun tempoh hari, aku ada mengikuti KURSUS PBS (Pentaksiran Berasaskan Sekolah) di SMK Tenang Stesen. Jarak dari rumah ke tempat kursus sangat dekat. Dan tempat kursus itu juga adalah sekolah lama aku. Dapat la jumpe cikgu-cikgu mase form 4 and form 5 dulu. Antaranya Cikgu Nora dan Cikgu Lim Siew Phang.

Cikgu Nora dulu adalah guru kelas aku masa form4 and form 5. Beliau ajar subjek Bahasa Melayu. Cikgu Lim Siew Phang pula adalah cikgu Add Math dan Math Moden. Math Moden je yang aku boleh dapat A, tapi Add Math kirim salam je la. Haha. Papepun, SPM aku tetap LULUS semua okey. :)

Eh...da melalut jauh da ni. Sebenarnya nak cerita yang claim pergi kursus tu dah masuk. Yehaaaa !!! Happy kooo.... Mule-mule tengok Maybank2u, duit ape pulak la yang masuk ni. Nasib baik memory ni boleh berfungsi dengan baik. Hehe.

See....Jangan jeles okey. Sape-sape yang pergi kursus PBS tempoh hari, boleh la check akaun anda.

 

Best jadi cikgu ni. Dekat ke jauh ke, boleh claim-claim. Hehe. Tapi kalau dekat tu, nak tak nak je la claim. Kalau ada yang tak nak pun boleh. Kalau nak pun boleh. Hehe.

So, marilah kita berjimat-cermat kerana ia adalah amalan yang mulia. Sekian, pesanan dari penaja. :)
 
Okey bye readers...



|| THANKS for READING ||

Tugas baru 2013 !!!

Assalamualaikum...

Hye semua. Apa khabar?

Alhamdulillah. Mesyuarat awal tahun 2013 telah berlangsung dengan jayanya. Tahniah kepada semua guru yang dapat hadir. Pagi-pagi sampai sekolah, semua guru berwajah ceria. Al-maklumlah sebulan lebih tidak ketemu. Pasti terasa rindu di hati. Betul kan...?

Berakhirnya mesyuarat itu, maka berakhirlah juga segala persoalan di minda aku. Ye lah, sebelum mesyuarat hari tu punya lah risau dapat jawatan ape lah nanti. Masuk-masuk je bilik mesyuarat, terus dapat Buku Pengurusan Sekolah. Tahun ni punye cantik okey. Siap dibukukan lagi. Wahhhhh!! Teruja...


Benda pertama yang dibelek ialah BUKU PENGURUSAN ni lah. Motif nak cek jawatan ape yang bakal disandang.

TUGAS BARU 2013 
  • Guru Tingkatan 2B
  • Penyelaras Kelab / Persatuan
  • Ketua (P) Rumah Sukan Kasuari (Ungu)
  • Setiausaha PINCH
  • Penolong Setiausaha Pencatat Minit Mesyuarat Guru
  • AJK Perhimpunan Sekolah
  • AJK Penilaian Kokurikulum
  • AJK Merentas Desa 2013   
  • Guru penasihat (Kadet Polis (P), Kelab Rukun Negara, Permainan Hoki) 

Banyakkan. Alhamdulillah, memang dah agak bakal dapat jawatan-jawatan ni. GPK KOKO memang macam dah ain jek dari tahun lepas. Haihhh la Encik Supei. Papepun, please guide saya dapat menjalankan tugas. Peace yoo..

HARAPAN
Dengan jawatan-jawatan baru ini, aku dapat menjalankan tugas dengan penuh dedikasi dan berjaya. Semoga segala urusanku dipermudahkan. Amin... :)



|| THANKS for READING ||

26.12.12

mesyuarat awal tahun 2013

Assalamualaikum...

tahun 2012 bakal menutup tirai..
tak lama lagi tahun 2013 pula akan menjelama..
mesyuarat awal tahun bakal berlangsung..
bagi sekolah saya, mesyuarat mula 27hb 12 2012 dan 28hb12 2012..
then, bermulalah tugas sebagai seorang guru..
bagi yang menjadi guru tingkatan, akan sibuk menguruskan hal pendaftaran pelajar-pelajar..

agak-agak, aku jadi guru tingkatan ke tak ek... kelas mane la yang bertuah tu.. haihhhh..risau cheq...
subjek ape plak la yang aku dapat ni nanti... and kelas mane pulak la aku akan ajar..

sumenye bakal terjawab pada mesyuarat nanti... semoga semuanya elok-elok belaka...aminnnn...



|| THANKS for READING ||

7.12.12

s t r e s s


 
STRESS

TENSION

dengan situasi sekarang ni

betul ke tindakan aku dulu??

sedangkan aku memang takde ilmu itu

aku takut aku tak mampu

tak mampu nak laksanakan macam orang lain

aaarrrggghhhhhhhhhhhhh!!!



|| THANKS for READING ||

3.12.12

permohonan jawatan kosong @ UTEM


iklan jawatan kosong

untuk permohonan di UTEM, Melaka

26/11/2012 - 16/12/2012



klik gambar di bawah untuk maklumat lanjut





|| THANKS for READING ||

2.12.12

alhamdulillah...duit klim pergi kursus induksi dah masuk..

pagi ni ade satu mesej masuk

mengatakan duit klim bukan SEPTEMBER dah masuk dalam akaun

dan terus la bukak maybank2u


 

yupppp...klim dah masuk...

alhamdulillah....

sikit pun, okey la tu kan..hehe


# ni duit klim mase pergi Kursus Induksi ari tu
kalo pergi kursus mane-mane memang boleh tuntut klim perjalanan 



|| THANKS for READING ||

29.11.12

tutorial : letak button Follow Twitter di blog

hallo........mowning u ols.......
pagi ni, cik niza nak aja satu lagi tutorial best untuk para blogger
bagi blogger lame dan baru, yang masih mencari
boleh la try wat kat blog sendiri ye
untuk nampak unik sikit.....hehe

STEP 1 : pergi ke link ini --> KLIK SINI... 

STEP 2 : then, akan terpapar kat windows korang macam ni...

 
  • 1 - tick kat FOLLOW [ ni untuk wat button follow la ]
  • 2 - tulis username twitter korang
  • 3 - copy code ni...

STEP 3 : dashboard - layout - add a gadjet - HTML/Javascript

STEP 4 : paste code yang korang copy tadi tu kat sini

STEP 5 : save

akan jadi la macam n...... -->
[ jangan lupe follow cik niza jugak...hehe ]


SELAMAT MENCUBE ~



|| THANKS for READING ||

28.11.12

perjalanan sebelum menjadi GURU

assalamualaikum sume

hari ni cik niza nak story-mory kat korang
ni berkaitan kesah perjalanan cik niza sebelum bergelar GURU BERJAWATAN TETAP

sebelum melanjutkan pelajaran ke UPSI dalam bidang pendidikan
cik niza belajar kat POLITEKNIK MERLIMAU, MELAKA dalam bidang kejuruteraan elektrik
ohooooo...budak letrik tau...jangan main-main...kene karen nanti....hehehe

di UPSI, cik niza belajar selama 8 semester bersamaan 4 tahun..lame kan...huhu
tahun pertama (2008) - semester 1 dan 2
tahun kedua (2009) - semester 3 dan 4
tahun ketiga (2010) - semester 5 dan 6
tahun keempat (2011) - semester 7 dan 8

TAHUN PERTAMA
belajar macam biasa....time tu, result terukkkk...hahahah
maybe sebab terkejot ngan subjek-subjek yang diambil...
sebab kos cik niza lebih ke arah sastera
mase sekola amik sains tulen, masuk poli amik kejuruteraan, masuk UPSI dapat sastera pulak
tak ke leh mereng jadinye....hahha
tapi tu la rezeki namenye...

TAHUN KEDUA
 mase cuti semester nak naik semester 4
kami perlu menjalani ROS (Rancangan Orientasi Sekolah)
ni lah first time masuk ke sekolah bukan sebagai PELAJAR
macam-macam perasaan ade, excited, teruje, takot, seronok..
tapi ROS ni dalam tempoh masa 2 minggu sahaja
we just cari bahan untuk buat report
secara tak langsung bagi pendedahan awal tentang kehidupan sebagai seorang guru
cik niza menjalani ROS, di SMK Labis, Segamat, Johor.


seriusly...muke lom matang...hahahhahaaaaa


TAHUN KETIGA
belajar macam biasa....time tu da boleh catchup belajar da
result pun dah maintain dari semester 3..seronok sangat-sangat
start semester 3 tu la, da pandai nak maintain pointer
masing-masing nak kejar DEKAN..hehe
dan alhamdulillah, cik niza dapat merase mendapat ANUGERAH DEKAN beberapa kali

mase cuti semester nak naik semester 6
kami perlu menjalani LATIHAN INDUSTRI selama 8 minggu (2 bulan)
di mana-mana jabatan kerajaan atau swasta
cik niza melaksanakannya di PEJABAT FELDA BESOUT 2, SUNGKAI, PERAK

dalam tahun ni jugak iaitu dalam semester 6
da kene wat proposal untuk TESIS
tesis nye akan dilaksanakan dalam semester 7
memang pening la nak cari tajuk...huhu
alhamdulillah..pensyarah, rakan-rakan dan keluarga banyak membantu memberi idea

TAHUN KEEMPAT
memang sangat mencabar sebagai seorang mahasiswi
semester 7 memang sangat sibuk dengan TESIS
banyak kali jugak la turun naik KL
tapi bukan jenjalan makan angin ye..tapi pergi ke library UM, library negara, cari bahan tesis
boleh dikatekan tiap-tiap minggu mesti akan turun naik KL
pas tu, turun naik ke tempat kajian
mase tu, lokasi kajian cik niza kat Parit Makuaseng, Benut, Pontian..
family dan saudara-mara yang banyak membantu
dan alhamdulillah, semuanya selesai dan berjaya dalam tempoh masa yang telah ditetapkan



 tesis yang dah siap dijilid sebanyak 3 copy


dan semester 8 iaitu semester terakhir
kemuncak bagi seorang mahasiswi pendidikan iaitu PRAKTIKAL
yup...kami menjalani praktikal selama 14 minggu (3 bulan setengah)
banyak yang cik niza pelajari mase praktikal ni
cik niza menjalankan praktikal di SMK Labis, Segamat, Johor
first time masuk kelas..tak yah cakap la
memang sangat-sangat takut, gugup..yela kan, tak penah cakap kat depan..hehe
tapi, lama-lama dah biasa..alhamdulillah


da nampak wajah keGURUan tak..??heheheee


ni la sedikit kesah perjalanan kehidupan cik niza semasa belajar
dan kita perlu berusaha untuk mendapatkan kejayaan
setiap kejayaan perlulah bermula dengan kesusahan
seperti pepatah melayu "bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian"
sesungguhnya, ibu dan ayah yang sangat nak melihat kita berjaya
yang nak tengok kita terima sijil mase konvokesyen

-------------------------------------------------------------------
nasihat cik niza pada semua terutamanya anak-anak murid ku
belajar lah bersungguh-sungguh bermula di alam persekolahan
supaya kamu semua tidak akan menyesal kemudian hari
sekian..
-------------------------------------------------------------------

terima kasih kerana membaca..



|| THANKS for READING ||

al-fatihah

[ sumber : akaun facebook allahyarhamah ]


AL-FATIHAH

seorang lagi rakan seperjuangan pergi menyahut panggilan Ilahi

walaupun tak berape rapat dengan allahyarhamah

tapi terasa kesedihan di hati

bagaimana pula caranya kita kembali kepada-Nya

hidup ni hanya pinjaman sahaja

cukup masanya, kita kena pulangkan semula kepada-Nya



|| THANKS for READING ||

27.11.12

Ya Allah ya tuhanku......



Ya Allah ya tuhanku......

aku hamba yang kerdil

aku bermohon kepadamu

permudahkanlah urusan ku

berikanlah aku keyakinan dalam meneruskan apa yang aku pilih ni ya Allah

bukakanlah pintu rezekiku ya Allah

murahkanlah rezekiku ya Allah

berkatilah rezeki yang aku perolehi ini ya Allah

amin...ya rabbal alamin



|| THANKS for READING ||

26.11.12

aku terima nikahnya


sape dah tengok cite ni, angkat tangannnnnn......
sangat romantik cite ni okehhhh...
lagi-lagi mase pas diowang ni nikah (dalam cite)
mesti penonton yang tengok cite ni mase tu, masing-masing berangan..besttttttnye tawinnnnnn...hikhikhik

ekceli, cikniza dh tengok cite ni lame da
tapi tengok on cd jek
nk g tengok kat wayang, takde sape-sape nak teman..huhu

cite ni ade hepy, romantic n sad scene
and hepy ending + ayat-ayat yang menyentuh jiwa
memang sedih sangat-sangat time Johan hilang ingatan tu
cian kat Arlisa..macam-macam die buat nak kembalikan ingatan husben die
dan lastnye die cam frust..and putus ase...
that time la, Johan dapat balik ingatan die tu
and die dapat pujuk Arlisa semule...hehehhe...

korang yang tak tengok lagi
pegi la tengok cepat
sape-sape yang dah kawin tu, suggestion ikhlas dari cikniza, g tengok same-same ye..hehe

SELAMAT MENONTON ~



|| THANKS for READING ||

tutorial : wishlist dalam sidebar


sume kat sini mesti ade impian masing-masing kan
atau kate omputehnye WISHLIST

korang tau cam ne nak wat WISHLIST kat sidebar??
okehhh...sy akan ajar...
ni pun jenuh la mencari semalam
satu ari ngadap laptop search google
tapi akhirnyeeeee..BERJAYA..........sokaaaaa wehhhh..hehe

STEP 1 : pergi kat DASHBOARD..klik LAYOUT

STEP 2 : klik ADD A GADJET

STEP 3 : klik simbol + kat HTML/JavaScript

STEP 4 : copy link kat bawah ni dan paste kan dalam HTML/JavaScript tadi..tang tajuk tu korang wat la WISHLIST atau pape la yang korang nak..

<form name=myform>

<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST 1" checked />WISHLIST 1<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST 2" checked />WISHLIST 2<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST 3" checked />WISHLIST 3<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST 4" disabled />WISHLIST 4<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST 5" disabled />WISHLIST 5<br />

</form>

okehhh...tapi jangan save dulu...edit dulu link ni..
  • warne BIRU --> tulis ape hajat korang..pastikan kedua-dua bahagian sama (WISHLIST 1 mesti same dengan WISHLIST 1 jugak)
  • warna HIJAU --> hajat korang yang dah tercapai korang tulis "checked", yang belum tercapai korang tulis "disabled"..kalau tulis "checked", nanti kotak kecik tu akan tertick.

STEP 5 : klik SAVE

taraaaaaaa.....then jadi la macam ni........


SELAMAT MENCUBE ~



|| THANKS for READING ||

25.11.12

kini kembali


SAYA CIK RUSNIZA
KINI KEMBALI KE DUNIA MAYA
sebagai part time blogger
setelah beberapa bulan menyepi



|| THANKS for READING ||

24.7.12

Gerimis Mengundang



SINOPSIS

Zamani seorang juruterbang yang berkhidmat di Sabah Air, Kota Kinabalu telah bertemu dengan seorang gadis berasal dari Kota Jakarta, Mikha, yang juga anak kepada Pak Harjo, Wakil Kedutaan Besar Republik Indonesia di sini. Pertemuan yang tidak sengaja dengan keadaan salah faham di antara Mikha dan Zamani, telah membibitkan rasa kasih sayang.

Satu kecelakaan telah menimpa Pak Harjo ketika dalam perjalanan untuk lawatan kerja di Tamparuli, Sabah sehingga meragut nyawanya. Demi mengisi kekosongan hati Mikha yang baru kehilangan insan tersayang, dia akhirnya menerima Zamani sebagai penganti kekosongan itu.

Namun, kebahagiaannya tidak lama apabila Doni, tunangan Mikha sejak kecil, telah bertemu mereka di Kota Kinabalu. Pertemuan itu telah menyebabkan Zamani patah hati. Namun, Mikha dan Doni telah memutuskan perhubungan istimewa mereka di Jakarta, kerana mereka merasakan adalah lebih sesuai untuk menjalinkan hubungan sebagai adik beradik.

Mikha terus menuju ke Kota Kinabalu untuk mencari cintanya semula bersama Zamani. Namun semuanya telah terlambat apabila Zamani terlibat dalam kemalangan udara apabila helikopter yang dipandunya terhempas. Mikha merasai kehilangan apabila Zamani yang dicintai telah pergi buat selama-lamanya.


****************************************************************************************


yeahhhhh.....
sape yang dah tengok cite ni??
korang tengok kat ne??
beli cd or tengok kat wayang or tengok online??
aku tengok online jek...kebetulan ade full movie nye kat Youtube
pe lagi...layan jek la..hehehhe

cite ni sad ending okey
tapi tak bape nak touching aku la..hehehehe
maybe sebab pelakonnye digabungkan antare pelakon Malaysia ngan pelakon Indon kot..huhu
but i like the hero okey..hehehhe

kalo korang nak tengok gak cite ni..boleh saje
ape salahnye support industri perfileman malaysia kan..

okey...selamat menonton............


OFFICIAL TRAILER



|| THANKS for READING ||

23.7.12

Mael Lambong



SINOPSIS

Pertemuan Mael dan Maria membawa mereka ke perkampungan di Terengganu dan tanpa disedari merupakan kampung asal Mael Lambong. Masa nie lah konflik berlaku apabila Mael Lambong bertemu Taiger ( Taiyuddin Bakar ) yang pernah satu ketika dulu tidak merestui perhubungan Mael Lambong dan Rozie ( Shenty Feliziana ).

Kalau korang nak tahu kenapa wajah Mael Lambong berparut ? Kenapa Mael Lambong tinggalkan Kampung nya? Dan siapa pilihan Mael Lambong, korang kena lah terjah panggung atau download dekat jiwang.org

Sinopsis: Mael Lambung (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat.Pelarian mereka untuk menyelamatkan diri membawa Mael dan Maria ke Terengganu yang juga kampung halaman Mael. Rupa-rupanya Mael telah lama meninggalkan negeri kelahirannya ini kerana membawa diri.Di kampung, Mael kembali bertemu dengan Rozie (Shenthy Feliziana), bekas kekasihnya yang kini telah bergelar tunangan kepada Tiger (Taiyudin Bakar). Konflik mula timbul apabila Tiger tidak menyenangi kepulangan Mael kerana cemburu dengan hubungan yang pernah terjalin di antara Mael dan Rozie sebelum ini.Penjahat memburu Maria kerana mahukan mikrocip yang mengandungi maklumat tender projek kerajaan itu akhirnya dapat menjejaki mereka di Terengganu. Apakah yang berlaku seterusnya?


****************************************************************************************


MAEL LAMBONG is a ZIZAN RAZAK
kalo dah die yang berlakon
korang tau-tau jek la kan cam ne die berlakon..hahahahha
lawak ade, nyampah pun ade jugak...hahahha
tapi besttttttttttttt.....thumbs up for you ZIZAN RAZAK

korang tengok la cite ni
mesti asik gelak jek...hahhaha
ade certain-certain dialog diowang  yang lawak...hahahaha

okey...selamat menonton........................


OFFICIAL TRAILER


|| THANKS for READING ||

22.7.12

Imam Solat



korang pernah jadi imam dalam solat???
kalau pernah, pe yang korang rase mase first tyme jadi imam??
gemuruh kan..rase macam "ehhh, betul ke ni??", "cam ne nak doa panjang-panjang ni??"

first tyme jadi imam dalam solat
haihhhh..rase len macam..
terase diri ni masih tak cukup ilmu lagi
bile tyme nak doa...alamak...nak bace doa ape ni??
sebab selalunye, kalo solat sowang-sowang, doa bace dalam BM jek
ikot sedap mulut jek nak doa ape
sebab bagi aku, doa melayu lagi senang, sbb aku paham 100%
kalo doa arab, kene fahamkan maksudnye dulu
baru leh sampai ke hati..huhu

tapi, walau ape pun
ia adalah satu pengalaman bagi aku
kalo tak macam ni, sampai bile pun aku tak kan berkembang
tak kan de kesedaran nak majukan lagi diri ni
nak tambah ilmu yang masih senipis kulit bawang

terime kasih
sebab memberi aku peluang itu Ya Allah



|| THANKS for READING ||

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1432H



S E L A M A T . B E R P U A S A
KEPADA SEMUA UMAT ISLAM
DI SELURUH DUNIA



|| THANKS for READING ||

31.5.12

alhamdulillah . . . akhirnye penantian sudah berakhir



penantian akhirnye berakhir
akhirnye aku di tempatkan
di daerah SEGAMAT
di SEKOLAH TINGGI SEGAMAT, JOHOR


alhamdulillah...
aku sangat bersyukur kepada-Mu Ya Allah
permudahkanlah perjalananku di sekolah ini
amin . . .



|| THANKS for READING ||

posting ke Negeri JOHOR



NEGERI PENEMPATAN : JOHOR


weeeee...alhamdulillah...
tapi daerah mane???
jeng...jeng...jeng...



|| THANKS for READING ||

alhamdulillah . . . aku lulus interview



TAHNIAH ! ! !

ANDA BERJAYA ! ! !



|| THANKS for READING ||

2.5.12

Exclusive Giveaway By Cik Bunny



jom . . . jom . . . join

HADIAH
LEBIH RM 100 + ! ! !


Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA Shop, Butikpinkku, Bunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique)


TARIKH TUTUP
apabila penyertaan melebihi 500



|| THANKS for READING ||

1.5.12

banner konvokesyen UPSI ke-14 dah ade . . .

 

Istiadat Konvokesyen UPSI ke-14

Dewan Besar
Kampus Sultan Azlan Shah
Universiti Pendidikan Sultan Idris

7 - 9 Mei 2012
bersamaan
16 - 18 Jamadilakhir 1433 H


TEMA : AIR + PURPLE
huhuhu



|| THANKS for READING ||

30.4.12

Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha

ini ialah entri melekat sehingga
30 APRIL 2012
new entri adalah di bawah entri ini


***********************************************************************************




Assalamualaikum dan Selamat Malam :)
okey. memandangkan harini dah 1 April, so, maka bermulalah Giveaway ni secara rasminya.

[ klik banner atas ni untuk ke entri penganjur ]



SYARAT-SYARAT


1) FOLLOW blog wanie & sha. [ WAJIB ]

2) FOLLOW twitter wanie & twitter sha. [ WAJIB ]

3) FOLLOW fanpage sha. [ WAJIB ]

(syarat yang atas tu bukan untuk apa-apa, senang nak tahu perkembangan semasa tentang GA ni)

4) KLIK churp-churp kami berdua (wanie & sha). [ WAJIB ]

5) FOLLOW dan LIKE semua sponsor. [ WAJIB ]
( SENARAI SPONSER )

6) BUAT satu entri bertajuk
"Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha"

7) LETAK BANNER comel giveaway kami dan linkkan ke entri ini atau ini.

8) TAG dua orang kawan atau lebih dan pastikan mereka tahu.

9) SIAP? postkan link GA di bahagian komen di entri ini atau ini.
(pastikan link bagi entri GA berkenaan, BUKAN link blog anda)



TARIKH TUTUP
30 april 2012


hadiah akan di updatekan dari semasa ke semasa. so please be alert.

p / s : pemenang akan dipilih berdasarkan random.org. jadi tiada istilah pilih kasih or what. keputusan adalah muktamad :)


***********************************************************************************


*copy paste dari TUAN PUNYE BLOG [ KLIK SINI ]


okehh..ape lagi??
join la GA ni..
nak dapat adiah tak???kalau nak..join okey..hehe


saya merupakan salah seorang SPONSER bagi GA ini
sekian, terima kasih
^__________^



|| THANKS for READING ||

23.4.12

hadiah dari cikniza kepade pemenang Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha

yeahhhhhh....
sudah berakhir ye
pihak penganjur tamatkan awal atas sebab-sebab tertentu


by the way....
tahniah kepade pemenang yang memenangi hadiah tajaan cikniza

1 - topup rm30 + hadiah misteri

2 - topup rm20 + hadiah misteri

3 - topup rm10 + hadiah misteri


sebelum saya post hadiah anda
pastikan dahulu, anda telah FOLLOW di SINI


dah ? ? ?
sila pilih hadiah anda . . .
siape cepat die punye . . . hehehe . . .




 bawal 2 tone


bawal 2 tone
warne merah ke peach



jangan risau . . . sume warne cantik-cantik
cikniza pilih yang paling cantik kat kedai . . . hehe
balas di ruangan komen di bawah ni sahaje
terime kasih
^_____^



|| THANKS for READING ||

22.4.12

Barangan Garnier Untuk Direbut #3 by Pupel Liyana

barangan GARNIER untuk dimenangi
just klik banner kat bawah ni




TARIKH TUTUP
27 april 2012


. entry GARNIER cik niza .



|| THANKS for READING ||

17.4.12

ohsom fabric ring

[ sumber gambar : Scrap@perclip ]


cantik tak ? ? ?
cantik kan . . . . .hehhe


ye . . . cik niza order this fabric ring
TURQUOISE colour and PURE WHITE colour
nanti bile dah dapat, cik niza kat sini ye . . .


sape-sape yang nak murah-murah
leh klik sini --> Scrap@perclip
tuan punye blog buat jualan murah . . . huhu . . .
cantik-cantik sume hasil tangan beliau
buktinye . . . leh klik link bawah ni . . .
cik niza penah tempah sebelum ni
Tempahan saya - scrapaperclip 5R size photo without glass



|| THANKS for READING ||

#give away belog ʓαι∂αтʋℓαʓиʏ'ƨ

cik niza join setelah ditag oleh cik farhana ahmad
huhuhuhuh


yang laen-laen . . .
jom join . . .
just klik banner kat bawah ni ye




| mereka-mereka yang ditag |


TARIKH TUTUP
awal bulan mei



|| THANKS for READING ||

RM150.00 Cash | Give Away From lidarahim.com

GA best minggu ini



***********************************************************************************




sape nak hadiah RM150 sile angkat tangan . . . hehe
tapi hadiah-hadiah ni kene divide la ye . . .
tak leh bolot sowang-sowang . . . hehe


Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang


nak join ? ? ? jommmmmmmmmm
klik banner yang kat atas entry ni ye . . .


TARIKH TUTUP
7 mei 2012
12 tengahari


semoge berjaye
^________^



|| THANKS for READING ||

15.4.12

checklist sebelum konvo

ahaaaaa . . . tetibe gatai lak nak wat checklist konvo
hahaha . . . agak-agak ade tak orang nak gelakkan ? ? ?
sebab tak penah kot orang nak buat . . .
tapi . . . dulik ape . . . nak wat jugak . . . huhuhu


[ kenangan konvo mase DIPLOMA dulu kat Politeknik Merlimau, Melaka . . huhu . . ]


CHECKLIST KONVO


PROSEDUR UPSI

1. Pengesahan kehadiran konvokesyen   done
2. Bayar yuran konvo   on the way
3. Isi kajian pengesanan graduan   done
4. Print borang wakil amik kan jubah konvo   done


PERSEDIAAN SENDIRI

1. Checklist sape nak ikot g konvo   done
2. Booking hotel   done
3. Bayar deposit hotel   done
4. Mintak cuti sekola sempena konvo   done
5. Mintak tolong member amik kan jubah konvo   done
6. Baju & tudung konvo   survey
7. Baju for my mom & my dad   survey
8. Kasut tutup hitam bertumit   survey


hahahaa . . . agak-agak ade lagi tak ek yang tertinggal . . . huhu . . .
ni sume namenye semangat nak berKONVO . . . ngeeee . . .



|| THANKS for READING ||

BawalBiru 1st Giveaway

allohaaaaa sume blogger....
cik niza join giveaway lagi..huhuhu


sape nak join??
jom...jom.....
klik banner bawah ni jek ye




. cik niza nak tag .


TARIKH TUTUP
8 mei 2012
11.59 malam



|| THANKS for READING ||

11.4.12

promote blog free di blog chegu zubir

wahai blogger-blogger sekalian
anda memerlukan orang tengah untuk promote blog korang???
mudah saja jalan penyelesaiannya

jom promote blog korang dekat SINI
[ klik banner di bawah ini ]



contoh nye cikniza
ye...sy sedang promote blog sy..huhu
[ tetibe rase cam segan lak..hahaha ]


okeh...kat bawah ni header blog cikniza
cantik tak??wakakkakaa....



URL BLOG CIKNIZA --> http://nizamk.blogspot.com/


sekian terima kasih...
sape-sape nak promote blog sendiri
cepat...sebelum terlambat
kalau dah lambat nanti nyesal lak...huhuhu


sebelum
12 tengah malam 11 april 2012



|| THANKS for READING ||

Najwa Latif in da house

cuti-cuti sempena pertabalan YDPA ni
aku wat operasi mendownload lagu..hahahaaa


tetibe TERkumpul lagu-lagu NAJWA LATIF




yeahhhhh...sape-sape yang nak
tak yah susah-susah cari
klik kat bawah ni jek
pilih yang mane korang nak
then download...



mudah . pantas . mesra alam
hahahhahaa



|| THANKS for READING ||

konvokesyen ke-14 UPSI



akhirnye......
. . . CIK NIZA NAK KONVO . . .
yeayyyyyyy.....


setelah 4 taun belajar bertungkus-lumus
ni lah mase yang sangat ditunggu-tunggu oleh semua graduan
so, memang harus PERGI la kan
 tapi ade jugak bende-bende yang agak melemahkan semangat aku untuk g konvo ni
haihhhh...tak suke...tak suke..tak suke........
tapi nak wat macam mane
dah sistem kat U aku ni wat macam ni
siape kau nak ubah-ubah haaaa....
huhhh..pasrahhhhhhhhhhhh.......


tapi......
bile tu??
9 mei 2012
[ lihat jadual di bawah, yang di merahkan tu la course cikniza..hehe ]




istiadat konvokesyen ni 3 hari
7, 8 & 9 mei 2012
tapi turn course cikniza ari last tu
9 mei 2012 pagi ari rabu


I K L A N | t a k | B E R B A Y A R

sape-sape yang masih mencari-cari tempat penginapan
atau bahase mudahnye HOTEL
leh try-try cal kat sini ae


selamat berkonvo
^_______^



|| THANKS for READING ||

4.4.12

SEGMEN : Siri Jelajah BLOG, LET's FLY

saya join segmen ini setelah di tag oleh adik iema

sape-sape nak join
klik banner bawah ni ye
cepat . . .sebelum tarikh tutup




3 orang yang di tag
- ain -
- miss z -


TARIKH TUTUP
17 april 2012



|| THANKS for READING ||

31.3.12

Lovestory313 1st Giveaway

cik niza nak join GIVEAWAY
korang nak???
jom...klik banner bawah ni je ye




TARIKH TUTUP
1 april 2012
12:54 pm



|| THANKS for READING ||

saya sayang awak



saya SAYANG awak
saya rindu kat awak

saya harap awak faham tugas saya sekarang

=.='



|| THANKS for READING ||

28.3.12

BEN ASHAARI DAN RAKAN BOGGER

sempat lagi kot nak join ni..ehehhe


28 mac 2012
8.00 malam -10 malam




SOALAN CEPUMAS

ANDA TERNAMPAK SEORANG RAKAN ANDA SEDANG MAKAN DI SEBUAH GERAI, KEMUDIAN ANDA MENYAPANYA. SOALANNYA, APAKAH AYAT PERTAMA SEKALI YANG AKAN ANDA LAFAZKAN?


woitttt...makan sorang jek ke??
ko wat pe sekang??
lame tak nampak ko...
[ sambil salam n lage pipi bagai..huhuhu ]


okeyyy..tu jek jawapan dari saya..
sekian, terime kasih..
^______^



|| THANKS for READING ||

27.3.12

Barangan Garnier Untuk Direbut #2 by Pupel Liyana

saya adalah penggune setia GARNIER
rujuk entry sebelum-sebelum ni [ KLIK SINI ]


kepade penggune GARNIER leh la join GA ni
kepade bukan penggune juge boleh join


senang saje
just klik gambar banner GA bawah ni ye




TARIKH TUTUP
JUMAAT
30 MAC 2012


gud luck sume
^________^


|| THANKS for READING ||

23.3.12

Lomo Aquapix Giveaway by Miraa Hussin

kali ni Giveaway pulak...
mari-mari join ramai-ramai


sape nak join
klik banner bawah ni ye
pas tu bace syarat-syarat penyertaan
^_______^




SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. cik niza dah FOLLOW and LIKE
2. cik niza dah LIKE GAMBAR KAT FB
3. sudah SHARE GAMBAR KAT FB juge
4. entri pun sudah.. (yang kome tengah bace ni la..hehe..)
5. link penyertaan pun dah ditinggalkan pada KOMEN ENTRI KAT BLOG BELIAU
6. sume sponser sudah di KLIK 



TARIKH TUTUP
30 APRIL 2012
11.59 PM

sekian, terime kasih..
hehe


p/s : untuk lebih paham, sila ke blog beliau [ KLIK SINI ]



|| THANKS for READING ||

Segmen Jom Tambah Follower by NI

hari ni cik niza nak join satu segmen
da lame tak update blog ni..hehe
cik niza nak join segmen ni sebab nak tambah followers la..hihihihi..
boleh kan..


sape-sape nak FOLLOW blog cik niza yang biase-biase ni..
sile la ye..jangan segan-segan..hihihi
^______^


kepade sapa-sape nak join segmen ni
leh klik banner bawah ni ye..




lastly kene tag orang
cik niza nak tag
SEMUA BLOGGER YANG BACE ENTRY NI
hehehe...



TARIKH TUTUP
23 MAC 2012


sekian, terime kasih
^_____^



|| THANKS for READING ||

12.3.12

c u t i . s e k o l a



10 mac 2012
until
18 mac 2012


is a
S C H O O L . H O L I D A Y
yipieeeeeeeeeeeeee
^_________^


so...
SELAMAT MEREHATKAN DIRI
hehehehe....



|| THANKS for READING ||