25.1.13

Nama ayah sama tapi bukan adik-beradik

Assalamualaikum...
Hye sumer...

Aku nak story cikit ni. Hehe. Sebelum ni aku ade cite kan tentang tugas-tugas aku kat sekolah tahun ni. Kalo tak penah baca, leh klik SINI. Oleh sebab itu, tugas pertama sebagai PENYELARAS KELAB DAN PERSATUAN, aku kene susun semula nama pelajar-pelajar form 1 yang daftar dalam kelab dan persatuan. Kalau badan beruniform dan sukan permainan, penyelaras berkenaan la yang settle kan. Hehe.

Tengah dok khusyuk belek sehelai-sehelai kertas pendaftaran student-student ni. Tiba-tiba aku terpandang satu nama ni yang ber'bin' kan sama dengan nama ayah ku. Cuma ejaan MOHD nye je yang lain. Hehe. Tiba-tiba rasa sangat teruja sebab ni la kali pertama aku jumpe nama yang sama dengan nama ayah aku. Huhu.

Ni la buktinya.....Lihat pada perkataan yang bergaris warna merah..



Nama ayah aku ialah MOHAMED KASEH @ MOHAMAD KASEH tapi nama ayah student ni MOHD KASEH. Hehe... Sama kan. Tapi kami bukan adik-beradik ye.

Misi aku kali ni, nak cari student ni. Boleh tak?? Hehe...

 

|| THANKS for READING ||

24.1.13

Testimoni PREMIUM BEAUTIFUL

Assalamualaikum...
Hye peminat PREMIUM BEAUTIFUL...

Hari ni cik niza nak kongsi satu testimoni daripada pemakai set PREMIUM BEAUTIFUL. Actually, pemakai ni adalah kawan lama cik niza sendiri masa zaman sekolah dulu. Dia memang pemakai korset dan memang sedia tahu tentang kehebatan dan keistimewaan PREMIUM BEAUTIFUL ni. Bagi anda yang masih ingin mengetahui keistimewaan PREMIUM BEAUTIFUL, klik SINI. Lagipun, dia sudah dimiliki oleh jejaka pilihan hati dan bakal melangsungkan perkahwinan. Semestinya, dia inginkan semuanya menjadi sempurna. 

Di sini, cik niza kongsikan komen member cik niza ni setelah memakai set PREMIUM BEAUTIFUL dalam masa seminggu sahaja.  :)



Sangat bersyukur rasanya jika hasil perkongsian cik niza dengan kawan-kawan memberikan hasil dan perubahan yang positif. Cik niza juga inginkan kawan-kawan cik niza dan sesapa yang mengenali diri ini menikmati kehidupan yang selesa, gembira, bahagia dan sihat sentiasa. That's why cik niza kongsikan apa yang telah cik niza lalui bersama PREMIUM BEAUTIFUL kepada anda semua.

So, kawan-kawan... Apa tunggu lagi. Masih tidak mahu melakukan sebarang tindakan yang besar dalam hidup ini? Tidak salah untuk mencuba melakukan sesuatu yang tidak pernah kita lakukan di dalam hidup kita. Yang penting, ia memberikan impak yang positif dalam diri dan keluarga kita.


Everything is FREE
For a trials, consultation or special offer
Just Contact Me now !!!

Niza
sms / call : 017-8244886
pm fb : Cik Rusniza

~ Jom SIHAT dan CANTIK dengan PREMIUM BEAUTIFUL ~



|| THANKS for READING ||

6.1.13

Apa istimewanya PREMIUM BEAUTIFUL?

Assalamualaikum...
Hye peminat PREMIUM BEAUTIFUL...

Tempoh hari cik niza ada post satu entry berkenaan PREMIUM BEAUTIFUL. Kalau lupa, boleh klik SINI. Hari ni cik niza nak bercerita tentang PREMIUM BEAUTIFUL ni. Bagi sapa-sapa yang belum mengetahuinya, boleh la baca dari entry ini.


PREMIUM BEAUTIFUL ialah KORSET NO.1 dan terlaris di Malaysia. Buktinya, PREMIUM BEAUTIFUL telah wujud hampir 2 dekad lamanya dan setiap hari pasti ada sahaja permintaan PREMIUM BEAUTIFUL daripada setiap golongan gender sama ada lelaki atau perempuan. Ia telah banyak membantu wanita-wanita di Malaysia bagi menyelesaikan masalah kesihatan dan mengembalikan semula kecantikan. Di samping itu, ia dapat memberikan keyakinan dalam diri setiap wanita dalam menjalani kehidupan seharian terutamanya bagi wanita yang berkerjaya.

PREMIUM BEAUTIFUL bukanlah korset biasa seperti yang berada di pasaran.

- Ia berfokuskan kepada 70% untuk kesihatan dalaman dan luaran, 30% untuk kecantikan, 100% memberi keyakinan diri dan yang paling penting 100% encik suami berpuas hati (bagi yang sudah berkahwin).
- Membantu melancarkan peredaran darah.
- Mempunyai LIFETIME WARRANTY atau jaminan seumur hidup.
- Mendapat pengiktirafan produk SUPERBRANDS.
- Diinsuranskan pada nilai RM 2 juta.
- Terhasil dari gabungan teknologi 3 buah negara maju iaitu USA, GERMANY dan JEPUN.
- Fabriknya adalah dari material akwatek dan akwadyne.
- Mengandungi FIR (Far Infrared Rays).

So, kenapa berbelanja lebih untuk memiliki kesihatan yang baik dan kecantikan yang optimum? Hanya sekali anda miliki, boleh digunakan seumur hidup anda. Apa tunggu lagi....

Everything is FREE
For a trials, consultation or special offer
Just Contact Me now !!!

Niza
sms / call : 017-8244886
pm fb : Cik Rusniza
email : nizamk_86@yahoo.com

~ Jom SIHAT dan CANTIK dengan PREMIUM BEAUTIFUL ~



|| THANKS for READING ||

5.1.13

Tambah Trafik Tambah Follower 2013



Blog nizamk.blogspot.com ini adalah merupakan blog yang mencatatkan mengenai kisah harian, dunia guru, produk PREMIUM BEAUTIFUL dan perkongsian fakta menarik untuk mengisi masa lapang dalam kehidupan sebagai seorang wanita yang bergelar guru dan anak. Pemilik blog nizamk.blogspot.com juga ingin menjadikan blog ini sebagai blog pendidikan buat blogger, anak-anak didik dan semua yang berada di dunia maya dengan berkongsi informasi-informasi yang bermanfaat kepada semua.

Jom meriahkan segmen Tambah Trafik Tambah Follower 2013 sebagai salah satu usaha untuk memperkenalkan blog anda kepada rakan blogger yang lain. Nak join??? Just klik banner di atas sahaja.



|| THANKS for READING ||

Panggilan misteri yang memberikan pelbagai tawaran

Assalamualaikum...
Hye readers...

Hari ni aku nak kongsi satu cerita tentang panggilan-panggilan dari nombor yang tidak diketahui asal-usulnya. Huhu… Mesti korang pun selalu dapat panggilan macam ni kan. Yelah, kadang-kadang jadi missed call jek sebab tak dengar bunyi handphone. Kadang-kadang memang korang taknak angkat. Tak kesah la tu.


Kalau aku, aku akan angkat setiap call tapi tu pun kalau kebetulan pendengaran aku dapat menangkap bunyi handphone la. Hehe… Sebabnya mana la tau, tu panggilan penting dari mana-mana la. Sebab tu harus di angkat. Huhu… Tapi kadang-kadang terperangkap juga. Rupanya yang call tu dari agensi mana-mana la yang bagi tawaran insurans la, hadiah la. Haihhh, macam-macam la.

Ayat yang selalu mereka gunakan “Panggilan ini dirakam…”, “Anda merupakan salah seorang pengguna akaun Maybank yang aktif…”. Ni antara yang aku pernah dapat la. Huhu… Bila dah macam ni diorang akan minta kebenaran masa kita dalam 2 atau 3 minit. Tapi bila diorang dah bercakap, lebih dari 2 atau 3 minit. Agak terganggu juga la kalau macam tu. Huhu… Last sekali, diorang akan bagi tawaran pape la, misalnya tawaran insuran. Bulan-bulan akan ditolak dari akaun kita sebanyak RM *** and diorang akan minta nombor akaun kita.

Baru-baru ni, aku dapat 2 panggilan yang macam ni. Panggilan pertama dari 03-58855700. Ni panggilan dari pihak Maybank katanya. Masa dapat panggilan ni, aku tengah meting guru. So, ada la alasan. Haha… Katanya dia akan call balik dalam jam 2 petang la macam tu. Bila dia call, aku tak angkat pun. Bukannya apa, kalau dia call and cakap panjang lebar kat aku pun, confirm jawapan aku “Tak pe la.. Tak nak la… Mintak maap ye..”. Huhu...

Panggilan kedua dari 03-27225678. Yang ni aku tak tau dari mana, sebabnya aku tak pernah angkat pun call dari nombor ni. Mula-mula dia call aku tengah tidur kot, agaknya aku terangkat. Haha… Pas tu dia call balik, so jadilah missed call je. Then, buat tak tau je la. Huhu… 2 atau 3 hari lepas tu, dia call lagi. Tapi aku tak angkat sebab tak dengar. Masa tu dah start ngaja da. Handphone dalam bag, tak dengar. Huhu… Hari ni tetiba teringin nak search nombor ni kat Goggle. Then keluar la satu blog ni yang cerita tentang nombor-nombor ni. Huhu… Then, aku try cari info dari WhoCallsMe. Taraaaa…ramai juga rupanya yang dah pernah dapat call dari nombor ni.

So, kalau korang terima call atau missed call dari nombor-nombor yang tidak dikenali, dan korang nak tau dari mana. Boleh try cari info kat WhoCallsMe. Taipkan nombor telefon berkenaan dan search.

Moral of the story : beringat sebelum terkena. Sebab lastnya, diorang akan minta nombor akaun kita dan akan tolak bulan-bulan beberapa jumlah yang dia beritahu. Tapi bila dah confirm, jumlah yang ditolak melebihi jumlah asal yang diberitahu. Harap dijauhkan semuanya.

Kredit : Pokpa blog



|| THANKS for READING ||

2.1.13

welcome back to school 2013

 
 
gud mowning everyone

how u feel today??

happy?? sad?? excited ??

SAYA MENGUCAPKAN

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH DI TAHUN BARU 2013


KEPADA PELAJAR-PELAJAR SAYA

saya sangat-sangat pasti

kamu sume datang ke sekolah pada hari pertama sesi persekolahan 2013
  
dengan baju sekolah baru, kasut sekolah baru, beg sekolah baru

dengan wajah yang ceria, semangat yang berkobar-kobar

dan pastikan juga dengan azam dan niat yang baru

untuk menjadi pelajar yang lebih baik dari tahun-tahun sebelum ini 


KEPADA PARA PENDIDIK [termasuk saya]

saya juga pasti


anda sume datang ke sekolah pada hari pertama sesi persekolahan 2013

dengan kemeja baru, tie baru, kasut berkilat
[bagi lelaki]

dengan baju baru, tudung baru, kasut baru, handbeg baru
[bagi perempuan]

dan pastikan juga

dengan azam dan niat yang membara untuk mendidik anak bangsa

dengan niat untuk menjadi seorang guru

yang lebih baik

yang lebih cekal

yang lebih kreatif

yang lebih berdedikasi
  
dari tahun-tahun sebelum ini

jika niat anda baik, pasti Tuhan akan membantu anda
sesungguhnya, tugas mendidik adalah tugas yang paling mulia



|| THANKS for READING ||

1.1.13

PREMIUM BEAUTIFUL corset no.1 terlaris di Malaysia

PREMIUM BEAUTIFUL
CORSET NO.1 TERLARIS DI MALAYSIA



PENCETUS REVOLUSI PAKAIAN DALAM
PEMBENTUKAN KONTUR BADAN
BERTEKNOLOGI TINGGI FIR DI MALAYSIA
UNTUK
kecantikan, kesihatan dan keyakinan


Sesuai dipakai sepanjang hari kerana kehalusan
kelembutan dan keselesaan kepada kulit


IMPIAN SETIAP WANITA!!!

Pembentukan Kontur Badan
Membentuk Badan secara Fizikal

Membentuk Daya Ketahanan, Memilih
dan Merawat Kesihatan dalam Bentuk
Rawatan Alternatif (Terapi Berbentuk FIR)

Membentuk Semula, Memulih dan
Meningkatkan Keberkesanan dan
Keharmonian Hubungan Suami Isteri



everything is FREE
For a trials, consultation or special offer
Just Contact Me now !!!

Niza
sms / call : 017-8244886
pm fb : Cik Rusniza
email : nizamk_86@yahoo.com  


~ Jom SIHAT dan CANTIK dengan PREMIUM BEAUTIFUL ~  



|| THANKS for READING ||

gudbye 2012, welcome 2013


GUD BYE 2012

and
 
WELCOME 2013

semoga tahun ini adalah lebih baik dari tahun-tahun yang sebelum ini

sume fikir azam baru sekarang
and sentiasa berdoa semoga ianya tercapai
amin...
  
azam baru saya??? 
rahsia.......hehe 



|| THANKS for READING ||