29.11.12

tutorial : letak button Follow Twitter di blog

hallo........mowning u ols.......
pagi ni, cik niza nak aja satu lagi tutorial best untuk para blogger
bagi blogger lame dan baru, yang masih mencari
boleh la try wat kat blog sendiri ye
untuk nampak unik sikit.....hehe

STEP 1 : pergi ke link ini --> KLIK SINI... 

STEP 2 : then, akan terpapar kat windows korang macam ni...

 
  • 1 - tick kat FOLLOW [ ni untuk wat button follow la ]
  • 2 - tulis username twitter korang
  • 3 - copy code ni...

STEP 3 : dashboard - layout - add a gadjet - HTML/Javascript

STEP 4 : paste code yang korang copy tadi tu kat sini

STEP 5 : save

akan jadi la macam n...... -->
[ jangan lupe follow cik niza jugak...hehe ]


SELAMAT MENCUBE ~



|| THANKS for READING ||

3 000 ♥ comments:

DiilaNordin said... Reply To This Comment

mekasih bagi tutorial.

tutorial ni muncul tepat pada masanya hehe

sbb mmg tgh mencari. =)

Cik Niza said... Reply To This Comment

@DiilaNordin
owhh yeke...
same-same... :)

eira sahira said... Reply To This Comment

hye..thanks for the tuto :)