14.1.11

Ulser Mulut

sape yang tak penah kene ulser --> angkat tangan
hahaha..mesti sume penah merase sakitnye kene ulser kan
macam yang aku tengah rase sekarang ni la
tak tau la nape tetibe leh de ulser lak
kat area gigi geraham lak tu
hujung belakang..kiri kanan lak tu..adehhh
semalam ade belah kanan jek..tp tadi terase pedih pedih belah kiri lak
nasib bek tak berape nak sakit sangat la
tapi..cakap pun kene cover cover..
tak leh bukak mulut besar besar sangat..hahaha

kat sini aku nak kongsi satu TIPS
kowang kalo kene ulser bubuh ubat ape??
hurmm..mesti de macam macam care kan
yang aku tau bubuh garam
wooo..manyak pedih ooo..care ni aku tak penah wat (tak berani)
aku selalu bubuh minyak gamat ---> tyme dolu dolu la
pelik ke??aku rase tak kot..hehe
tapi memang agak pelik untuk segelintir kowang kan..hehe
tak pe la kan..nak baek kan..hehe
tapi sekang aku buh ubat farmasi jek
ORAL AID LOTION


Sumber: pakcik Google

haaa..ni la rupe bentuknye..hehe
ermm..rasenye ade sikit cam pahit pahit gitu
aku tak berape suke sangat..huhu
bubuh la kat ulser kowang tyme nak tido
insyallah..lame lame akan baek la ulser tu

●● utamakan kesihatan ●●



|| THANKS for READING ||

6 000 ♥ comments:

armouris said... Reply To This Comment

lagi info tentang ulser mulut di SIHAT SELALU - Ulser Mulut Boleh Menyebabkan Barah

anamizu said... Reply To This Comment

aah cik ana penah kne ulser and penah taruk ubat tu..sampai ke tekak terase pahit die..tak suke..tak suke..ngeee~~~
niza jage kesihatan okey ^^

*cik ana dok kat felda besout..
tak jauhla dgn UPSI..hihi

recent post : |curriculum vitae atau resume???|

cik niza said... Reply To This Comment

@armouris

tenkiu for ur info..:)

cik niza said... Reply To This Comment

@anamizu
tp xpe..nak baek kan..kene la usehe cri ubat nye..hehe

laa..dok besout bpe??dlu niza wat LI kat pjbt felda g.besout 2..mse bln 5 thun lps..

alyaaboolat said... Reply To This Comment

bole jgk gune watermelon frost...

cik niza said... Reply To This Comment

@alyaaboolat
watermelon frost???cam ne tu??