18.3.11

Tsunami di Jepun bukti kiamat semakin hampir

Ya Allah hai.....takotnye aku...
amalan untuk bekalan kat akhirat masih kurang..dose makin banyak..
dalam tengah busy siapkan tesis yang masih belum siap ni
ade kawan aku share satu artikel kat fesbuk
aku dah mintak kebenaran nak share kat blog
kowang baca lah ae sebagai renungan dan ingatan kepada kowang n aku juga


Bila matahari tidak lagi terbit dari timur itulah tandanya kiamat semakin hampir dan ianya merupakan tanda besar hari kiamat. Hari ini sudah banyak tanda-tanda kecil kiamat. Diantara kiamat kecil ialah: 
  1. Zina bermaharajalela.
  2. Pemimpin yang terdiri dari orang yang jahil dan fasik.
  3. Bermaharajalela alat muzik.
  4. Menghias masjid dan membanggakannya. 
  5. Banyak wanita yang berpakaian tetapi hakikatnya telanjang 
  6. Banyak saksi palsu dan menyimpan kesaksian yang benar. 
  7. Banyaknya sifat bohong dan ia menjadi perkata biasa. 
  8. Manusia mewarnai rambut di kepalanya dengan warna hitam supaya kelihatan muda. 
  9. Jarak-jarak antara pasar menjadi dekat (menunjukkan banyaknya kegiatan perdagangan)
  10. Kekayaan umum dikuasai segelintir orang tanpa kebenaran dan tanpa rasa takut, termasuk rasuah dan mengambil harta secara tersembunyi. 
  11. Akan terdapat banya pengkritik, pembawa-cerita, penikam-belakang dan pengejek dalam masyarakat. 
  12. Orang akan melakukan homoseksual. 
  13. Akan terdapat ramai anak luar nikah. 
  14. Pemimpin suatu kaum adalah keji dan pemimpin suatu suku adalah fasik 
  15. Anggota polis semakin ramai yang menunjukkan semakin banyak kerosakan
  16. Banyaknya berlaku gempa bumi.  
Dan apabila melihat pada tanda-tanda kecil berlaku kiamat, maka jelas, diantara 1-16 itu jelas menunjukkan bahawa kiamat semakin hampir. Namun yang paling mengejutkan, tanda-tanda besar kiamat juga sudah ada. Yang paling ketara ialah matahari semakin menaik ke arah barat dan semakin meninggalkan timur. Jepun, 11 Mac 2011 negara matahari terbit telah dilanda tragedi tsunami Jepun dan kali ini ia merupakan paling dahsyat dalam sejarah negara mereka untuk tempoh 140 tahun. Kekuatan kali ini bukan calang-calang iaitu 8.9 skala Richter. Kejadian berlaku di timur laut Tokyo. Dan fenomena itu turut mengubah kedudukan Pulau Honshu yang merupakan pulau utama Jepun itu berganjak sehingga 2.4 meter. 

Ini menunjukkan negara matahari terbit itu sedang mengubah kedudukannya. Maka fenomena ’Retrograde Motion’ yang pernah diperkatakan sejak 1400 tahun dahulu semakin hampir. Dan ALLAH swt pernah berjanji bahawa hari kiamat akan tiba dan sesungguhnya ALLAH swt tidak pernah memungkiri janjiNYA. Semoga kisah Tsunami di Jepun tidak lagi menjadi bahan kelakar. Jadikanlah kisah Tsunami di Jepun sebagai pengajaran buat kita. ALLAH swt baru menyampaikan IKLAN KECIL KIAMAT. Dan sesungguhnya, hari kiamat semakin tiba. Semoga kita tidak merasai hari kiamat dan kita dimatikan sebagai orang yang taat, dan tidak diaibkan pada Hari Kiamat.

kredit: Layar Minda



|| THANKS for READING ||

17 000 ♥ comments:

kolongkong said... Reply To This Comment

tq sbb post bnda ni...sbg peringatan utk kt sume....

CikNiza said... Reply To This Comment

@kolongkong
ur welcome..:)

Nur Islam said... Reply To This Comment

terime kasih atas pengkongsian tersebut.. sma sama kite renungkan
ape yang berlaku di sana adalah aktibar utk kite semua..
sebuah negara maju musnah dengan sekelip mata.. dan itu salah satu kuasa yang Allah swt nk tunjukkan pd kita semua

Nur Islam said... Reply To This Comment

yank.. deela mintak izin utk share yer

CikNiza said... Reply To This Comment

@Nur Islam
yup..betul tu..sekelip mate je negara maju boleh musnah..

okey..sila kan..hehe :)

p/s: wahhh..first tyme deela komen kat blog ni..hihi..thanks..:)

Nur Islam said... Reply To This Comment

iiihikk... niza selalu ye i jd silent reader.. kekeke..jarang meninggalkan jejak.. kekekee

Syat0za said... Reply To This Comment

takuttt >_<"

ladypinko said... Reply To This Comment

Jika Allah Taala nak tarik dalam sekelip mata jer boleh lesap apa yg kite ade..

Marilah kita beramai beringat sesama kita utk beramal baik.

CikNiza said... Reply To This Comment

@Nur Islam
owhhh..yeke..??hihi..xsangke pulak blog ni ade silend reader ni..hihihi..thanks tau..hihi :)

CikNiza said... Reply To This Comment

@Syat0za
huhuhu..

CikNiza said... Reply To This Comment

@ladypinko
yuppp..sy sokong kate2 awk tu..

~kuyam~ said... Reply To This Comment

Ya Allah takutnya tgk gmbr tu...

kay_are said... Reply To This Comment

retrograde motion? ape kah itu x pernah tau pun.. em.. tapi x dinafikan r, tanda2 kecil memang dah lame nampak.. yang besar je yang belum nampak sumenye.. wallahualam

CikNiza said... Reply To This Comment

@~kuyam~
gamba tu dr satu video psl tsunami ni..mmg seram la tgk video nnye tu..air mmg deras..

CikNiza said... Reply To This Comment

@kay_are
huhuhu..sy pun kurang pasti la pe bnde tu..huhuhu

fara feroza said... Reply To This Comment

erm...matahari ....memang dah ubah kedudukan terbitnya ke..?

GEMOK

CikNiza said... Reply To This Comment

@fara feroza
ehhhh..mane de..kalo dh mcm tu..dh tanda2 besar tu..