11.3.11

Tsunami di Japan

Assalamualaikum dan selamat sejahtera
tadi mase bukak dashboard blog
sume dok tulis entry pasal tsunami kat Japan
bukak la bace..uishhh berite baru berlaku ni
aku bukak google, google siap bg amaran lg pasal tsunami ni

dan dan tu jugak aku bukak Youtube
mane tau ade video videonye..sekali adeeeeee ko..
cepat dan pantas kan diowg ni upload dalam Youtube
kowang kalo nak search..just type TSUNAMI DI JEPUN
berderattttt kuar video pasal tsunami ni..

takot wehhh aku tengok tsunami yang berlaku ni
habis sume kete kene hanyut..feri feri tu pun same
apetah lagi rumah rumah..manusia..binatang..
landasan kat lapangan terbang tu pun same kene naek air
mane tak nye..gempa bumi berkekuatan 8.9 magnitud kat Timur Laut Jepun
tu yang buat air naek setinggi 10 meter..
(sumber: Youtube Jepun Dilanda Tsunami (1) from Mediakini TV)

video

 news pasal tsunami ni ade gak kat --> AlJazeeraEnglish's Channel
koleksi gamba gamba tsunami ade kat sini
NOTE: muhasabah diri..agaknye macam ni la tyme Hari Kiamat nanti..sikit skit Allah s.w.t dah tunjukkan hint hint nye..nauzubillah..same same la kite doakan mereka mereka yang kat sane selamat dan mampu hadapi sume ni dengan redha. tak lupe jugak semoge kite yang kat Malaysia ni, semoge selamat dari bencane alam ni..amin..



|| THANKS for READING ||

12 000 ♥ comments:

NURUL AINI NORAZMAN said... Reply To This Comment

isshhh,.,. aini baru tahu la psal tsunami nih,. nmpk sgt ketggalan,. dok kt hutan segamat tuh,. newspaper xde,. nk tgk tv pon ssah,.=(
thanx for the info,.=))

saya YANA said... Reply To This Comment

aah..takot gak Yana tgk kt berita tdi.. ombak kat laut tu... huhu...

CikNiza said... Reply To This Comment

@NURUL AINI NORAZMAN
aini dok kat ne kat segamat tu??sy pun owg segamat gak..hehe..
kat tmpat sy blaja ni pun xdek tv..tp nanti leh tgk berita kat tonton ae..hehe

mostly welcome..:)

CikNiza said... Reply To This Comment

@saya YANA
yup yana..memang menakotkan..air leh mkn manusia kan..

:: Zanna :: said... Reply To This Comment

mudah2an semua rakyat malaysia selamat...Insyaallah :)

Terkini : Renungan bersama pada jumaat penghulu segala hari

CikNiza said... Reply To This Comment

@:: Zanna ::
mudah2an kan kak..

Puanbee said... Reply To This Comment

semua nak test power blog , main2 dengan seo tu fasal lah banyak blog buat cerita nih

CikNiza said... Reply To This Comment

@Puanbee
ape bnde ni kak??cam tak pham jek ape yg diperkatakan..hihi

niesz said... Reply To This Comment

takut kan..ni lah dunia akhir zaman, bnyk bencana yang jadi..hope same2 kite ambil iktibar dari semua nie..

CikNiza said... Reply To This Comment

@niesz
yup..amalan tak banyak lg ni..hurmmm..hope kte kat malaysia ni hidup dgn aman dan selamat..

Redbloodsnow said... Reply To This Comment

kesiankan kat dorg yg terkena musibah :( zie turut bersimpati

CikNiza said... Reply To This Comment

@Redbloodsnow
yup..sgt2 simpati..