19.4.11

detik-detik keberangkatan mak ngan ayah cikniza ke UMRAH

assalamualaikum...
hyeee sumer.........................
hari ni hari Selase 19/04/2011
mak ngan ayah cikniza akan berangkat ke UMRAH
insyallah mak ngan ayah cikniza akan pulang semula ke bumi Malaysia pada 3/05/2011

Foto : Gambar ni diambil mase Umrah pada tahun 2009
mase ni lepas selesai mengerjakan Umrah

cikniza doakan :
  • semoga mak ngan ayah cikniza mendapat Umrah yang mabrur 
  • semoga mak ngan ayah cikniza akan diberikan kesihatan yang baik agar mampu mengerjakan umrah dengan sempurna
  • semoga mak ngan ayah cikniza selamat pergi dan balik dari mengerjakan Umrah
  • semoga perjalanan mak ngan ayah cikniza di Madinah dan Mekah dipermudahkan
mase mak cikniza cite kat cikniza yang diowang nak g Umrah lagi
dan dan tu kate..*nak ikottttttttttttttt...hhehe
tapi, oleh sebab kekurangan dari sudut kewangan..cikniza pun tak dapat ikot..huhu
tak pe la..nanti bile cikniza dah kerje..dah ade wit sendiri..
leh la cikniza pergi gune wit sendiri..and bawak mak ngan ayah cikniza g sane lagi..
mase dulu pegi pun, wit tambang disponser 100% oleh mak ngan ayah cikniza..hhehe
cume wit belanje jek gune wit sendiri..nak gak merase kan..hehe
alhamdulillah...sume tu dah berlaku..

sememangnnye berada di negara Malaysia lebih selesa dari berada di negara lain
ni dari pengalaman cikniza..sebab mase tu transit kat Dhaka, Bangladesh..huhu
pape pun..kehidupan di Madinah dan di Mekah sangat selesa dan kita akan rase selamat jek
walaupun kat situ owang Arab ramai kan..
sebab kat situ sume nye owang Islam..bile dah kuar dari kawasan tanah haram (Madinah dan Mekah)
terasa diri ni macam tak selamat jek..and suasana nye pun dah lain..huhu

kesah cikniza ke UMRAH tahun 2009 :

note : haihhhhhh..sedih la sebab tak dapat hantar mak ngan ayah..sobsobsob....tadi pun mase tepon mak ngan ayah..dah hujan lebat dah..huwaaaaaaaa :'(..tu baru dengar sore tu..huhuhu..biasala..i'm memang seorang yang senang nak touching-touching ni..huhu



|| THANKS for READING ||

13 000 ♥ comments:

Mrs. Asida said... Reply To This Comment

lawanya blog, sampai tak tahu kat mana nak komen, sib baik jumpa.. hehe

seronok pg umrah kan.. asid doakan juga yg terbaik kepada kedua ibubapa ni2a. :)

CikNiza said... Reply To This Comment

@Mrs. Asida
hehhehe...alamakkk kak..tak nampak ke kat ne nak komen..haihhh..kene edit balik ni..huhuhu

hehe..macih kak..:)
mak ngan ayah dh berangkat da semalam..kol 3 flight dari KLIA ke Jeddah..

Izamir Ridzwan said... Reply To This Comment

teringinnya IR nk jejak kaki kt sana

Far8 budak baik said... Reply To This Comment

aku dah dftr haji hari tu..
2048 baru dpt pi arghhh..
nk pi jugaaa

CikNiza said... Reply To This Comment

@Izamir Ridzwan
hehhe..insyallah dapat...:)

CikNiza said... Reply To This Comment

@Far8 budak baik
huhuhu..lame nyeeee...ciknniza xdftar haji lagi..
uwaaaa...bile la dpt wat haji lak ni..
rindu nak g sane..

アヌム ちゃん~~ said... Reply To This Comment

Salam.jalan2 bw sini..:)
Free2 jalan2 blog saya eh^^
http://frommetoyou85.blogspot.com/
Sudi2 jenguk ye (^____^)

CikNiza said... Reply To This Comment

@アヌム ちゃん~~
thanks dtg sini..:)

Imran nyambek said... Reply To This Comment

selamat mengerjakan umrah mak pakcik. XD

ibu qaleesya said... Reply To This Comment

salam.. nanti ayah dan mak balik terubat la rindu tuh.. hehhe

CikNiza said... Reply To This Comment

@ibu qaleesya
hehhehehee....

Mira Zali said... Reply To This Comment

wah.. teringin mau pi umrah ngn family.. ^_^

CikNiza said... Reply To This Comment

@Mira Zali
hehhe..insyallah akn dtg..
kumpul wit cepat2 ae..hehe :p