8.4.11

tutorial : Cara nak cek antivirus OK ke KO

sekarang ni ade macam-macam antivirus kan
sumenye bagus-bagus sampai tak tau nak pilih mane satu yang paling bagus

kali ni cikniza nak share something new hasil blogwalking cikniza
kalau kowang nak cek antivirus kowang tu bagus ke tak
ade care-carenye tau

1. kowang bukak aplikasi notepad

2. copy paste perkataan kat kotak bawah ni dalam notepad kowang tadi tu


X5O!P%@AP[4\PZX54(P^)7CC)7}$EICAR-STANDARD-ANTIVIRUS-TEST-FILE!$H+H*


3. save kan kat mane-mane dalam laptop / komputer kowang dengan name virus.com

4. kalau antivirus yang kowang pakai tu okey..die akan blok terus virus tadi tu..kalau kat laptop cikniza tadi, kuar macam ni..


5. kalau tak detect macam tu..paham-paham je la..g tuka antivirus lain ae..hehe

okeyyyy..that's all..thank you..hehe

note : cikniza dah try da tadi..kowang lak try ae..hehe




|| THANKS for READING ||

14 000 ♥ comments:

cik ayin said... Reply To This Comment

oh..camtu eh..nak try la

nelly said... Reply To This Comment

selalu kena ..
=='

:: Zanna :: said... Reply To This Comment

owh mcm ni yer..thnax info... nnti nk cuba la..huhu


owh x byk widget yer..huhu~~

CikNiza said... Reply To This Comment

@:: Zanna ::
hehhe..try kak..jangan tak try..hehe..

ermm..tu salah satunye la..huhu

cik diba said... Reply To This Comment

dah try...bkesan...thanx

CikNiza said... Reply To This Comment

@cik diba
hohooooo..tahniah...heheh :)

kam_hafiz said... Reply To This Comment

wahhh..meriah cik niza..
bley jew nak share.. :)

CikNiza said... Reply To This Comment

@kam_hafiz
hehhee..thanks hafiz..hehe :)

An Najwa said... Reply To This Comment

info yg berguna...thankz....

CikNiza said... Reply To This Comment

@An Najwa
hehhee..ur welcome..:)

Redbloodsnow said... Reply To This Comment

dulu opis zie guna antovirus ni taw. tak bgs ar antivirus ni dear. dia tak dpt nk protect pc kta dr spyware virus. asyikkkkk kondem pc office dibuatnya. huhu...

CikNiza said... Reply To This Comment

@Redbloodsnow
hehhehe..yeke??hehe..
ermmm..abis tu antivirus ape yg okey ek??

JuRu-TeRReR aRaSh... said... Reply To This Comment

alaaa...kalo antivirus bagus@ori,kalo xtau jage laptop@cmptr,lh masuk gk virus beb...
>yg pnting pndai jage laptop,jgn bkk link yg bukan2...so slmt la laptop@cmptr 2 w/pn pkai antivirus free edition mcm sy... =)

CikNiza said... Reply To This Comment

@JuRu-TeRReR aRaSh...
huhuhuhuhu..betol tu..
yang penting kne la pandai jage lptop/kmputer..
tapi kalo dh name pun kmputer/lptop..if kos la akan masuk gak virus walaupun virus kecik..mmg xleh lari mane pun..huhu
tu la dunie teknologi sekarang yg makin canggih-manggih..