11.6.11

dunia GURU dalam hidup cikniza

assalamualaikum and selamat sejahtera
pe khabar la blog aku yang satu ni..
kowang-kowang sume sihat??
haihhh..maap banyak-banyak ae..cikniza mengalami beberapa kesulitan yang tidak dapat dielakkan..hehe

9hb Mei 2011
cikniza memegang gelaran GURU PRAKTIKAL kat SMK LABIS..huhu
jadi cikgu sehhhh...hahhahhaha

mule-mule masuk kelas..gigillllll...huhuhu
tak leh blah bile de budak tego..budak form 2 lagi..pempuan lagi tau..
"cikgu..cikgu takot ke..??"
pergghhhhh..budak ni..aku bagi sebijik kang..
tak leh nak cover-cover langsung..huhhhhhhhhhhhhhh..
aku pun amik langkah senang..wat bodo jek suda..huhu

tapi sekarang..alhamdulillah..aku dah leh biasekan diri bile kat dalam kelas..
kat depan budak-budak sekolah..huhu

3 minggu praktikel dah lepas..
2 minggu cuti sekolah pun dah lepas..hehe
de lagi 11 minggu untuk praktikel jek..
pas tu aku dah abis belaja la..yeahhhhhh..
pas ni zaman keje yang sebenar-benarnye..jadi cikgu and berGAJI..hehehhehehe..

jadi cikgu praktikel ni sebenarnye pun da macam jadi cikgu betol
dapat kelas..dapat jadual kelas sendiri..dapat subjek yang akan diajar..dapat kelas ganti..kene tande kertas pekse budak..kene buat analisis item..kene aktif ko-ku..huhhh..leh kate ape yang cikgu betol buat..kite pun kene buat jugak..
ni pun untuk latihan kan..nak biasekan ngan situasi guru sebenar..huhu

pape pun..wish me luck k..
semoge cikniza dapat A dalam praktikel ni
and jadi cikgu yang disenangi oleh guru-guru, staf and pelajar-pelajar..hehe



|| THANKS for READING ||

8 000 ♥ comments:

MyMye MyMya said... Reply To This Comment

Gud Luck :D

cik ayin said... Reply To This Comment

cikgu2..jom pegi perpustakaan..ngeh3 :)

NURUL AINI NORAZMAN said... Reply To This Comment

besar pahala jadi cikgu ni,. bnyk2 bersabar ye dgn murid2,.he3

yad'z said... Reply To This Comment

alamakk... comell lahh cekgu ni... hehehe=)

CikNiza said... Reply To This Comment

@MyMye MyMya
thanks MyMye...:)

CikNiza said... Reply To This Comment

@cik ayin
xlehhhhh...ari ni kte blaja...hahahha

CikNiza said... Reply To This Comment

@NURUL AINI NORAZMAN
hehehe..baekkkk..:)

CikNiza said... Reply To This Comment

@yad'z
hahahhaaa..mane de..bese2 jek..huhu